My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Συλλαλυτήριο σε Αθήνα ενάντια στα μεταλλεία

metalleia-syllalitirio-thessalonikiΔιαδήλωση  ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής από τα μεταλλεία χρυσού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, στις 11 πμ, στην Αθήνα (Προπύλαια).

Στο κάλεσμα του Συντονιστικού Συλλόγων – Φορέων τονίζει ότι “η επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. των Μπόμπολα και Κούτρα και της καναδικής Eldorado Gold Corp., στη Χαλκιδική επιφυλάσσουν μόνο καταστροφή καθώς προχωρούν. Καταστροφή των δασικών οικοσυστημάτων, ρύπανση του υδροφορέα, της ατμόσφαιρας και του εδάφους, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, εξαφάνιση των ήπιων οικονομικών δραστηριοτήτων και της προοπτικής αειφόρου ανάπτυξης, διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, υποθήκευση του μέλλοντος και των επερχόμενων γενεών.”

Επισημαίνει ακόμη ότι “όλα αυτά στο βωμό του κέρδους μεγαλοεργολάβων και πολυεθνικών, κατά παράβαση της εθνικής και ευρωπαικής νομοθεσίας. Όλα αυτά στο όνομα της “ανάπτυξης” και των μεγάλων επενδύσεων που αποφέρουν ασύλληπτα κέρδη σε λίγους και επιβαρύνουν τους πολλούς με το κόστος.”

“Σας καλούμε το Σάββατο 12.01.2013, 11:00 π.μ. στα Προπύλαια για να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι δε θα αφήσουμε τη Χαλκιδική στα νύχια των χρυσοθήρων. Το θέμα των εξορύξεων στη Χαλκιδική αφορά όλους μας.” καταλήγει

 

Σχολιάστε