My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο μόνο από το ΠΑΜΕ

pame-kilkis1

Γι` άλλη μια φορά στο Κιλκίς, τη “τιμή των εργαζομένων” έσωσε το ΠΑΜΕ, αφού ήταν η μόνη οργάνωση που πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία δια μέσου των κεντρικών οδών της πόλης.

pame-kilkis2Αντίθετα, Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ και υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν κατάφεραν να κάνουν τη συγκέντρωση που προανήγγειλαν, ούτε φυσικά και την διαδήλωση, ελλείψει διαδηλωτών!

Μη φανταστείτε, πάντως, ότι κι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ειρήνης, ήταν ιδιαιτέρως μαζική. Οι …συνήθεις 50 περίπου Κιλκισιώτες ήταν εκεί, αλλά τουλάχιστον αυτοί έδωσαν κανονικά το παρών! Και αφού άκουσαν τη κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, στη συνέχεια φώναξαν τα αντιμνημονιακά, αντικυβερνητικά και φιλεργατικά τους συνθήματα, στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις οδούς 21ης Ιουνίου, Γ. Καπέτα και Θεσσαλονίκης.

Το ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση

Διαβάστε το δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ για τη σημερινή συγκέντρωση:

pame1Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

     Το μήνυμα από τη σημερινή πανελλαδική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα είναι ξεκάθαρο. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ανάπτυξη των αγώνων μας και την αντίσταση στα συνεχόμενα μέτρα που οδηγούν την εργατική – λαϊκή οικογένεια στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

     Υπάρχουν δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς που και μπορούν και θέλουν να δυναμώσει η οργάνωση, η αντεπίθεση της εργατικής τάξης, που έχουν μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, που για 15 χρόνια παλεύουν αταλάντευτα ενάντια στην εργοδοσία τις κυβερνήσεις της, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την απαλλαγή της από τη βαρβαρότητα που ζει.

     Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, για την ανάτασή του. Αυτήν την ανάταση τη φοβούνται και δεν τη θέλουν πολλοί. Πρώτα και κύρια η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο, και από πίσω το πολιτικό προσωπικό τους και ο συμβιβασμένος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, νέας και παλιάς κοπής. Δυνάμεις που θέλουν το εργατικό κίνημα σκυμμένο και ανοργάνωτο. Γι’ αυτό υπονομεύουν τις απεργίες, βάζουν συνεχώς εμπόδια στην οργάνωση των εργατών. Παράλληλά δυνάμεις του ανερχόμενου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που εμφανίζονται δήθεν ως νέες, αλλά είναι φτιαγμένες από παλιά και φθαρμένα υλικά. Μιλούν τάχα για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, προσκυνώντας τις αξίες της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

     pame2Το δίκιο του εργάτη, όλων των εργαζομένων, θα κριθεί σε κάθε τόπο δουλειάς και στους δρόμους του κλιμακούμενου – αταλάντευτου αγώνα, από το ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, της νεολαίας.

     Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κώστας Σιδηρόπουλος, εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Παιονίας, μεταξύ άλλων αναφερόμενος στη σημασία της απεργίας τόνισε ότι «η απεργία από τη μία δείχνει την αποφασιστικότητα των εργατών να κάνουν και θυσίες για να διεκδικήσουν όλα όσα έχουν ανάγκη, από την άλλη αποκαλύπτει την ουσία της παραγωγής, όπου οι εργάτες είναι αυτοί που δουλεύουν και παράγουν, όμως αυτοί που έχουν την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής – οι καπιταλιστές – είναι αυτοί που απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγεται». Στο τέλος, κάλεσε τους συγκεντρωμένους, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, τους φτωχούς και μεσαίους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις τόσο για την ανασύνταξη του κινήματος, όσο και για την υλοποίηση της κοινωνικής συμμαχίας, ώστε με μεγαλύτερη μαζικότητα και αποφασιστικότητα να δοθούν οι αγώνες του επόμενου διαστήματος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

      Μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, με σημαντική την παρουσία μαθητών και νεολαίας.

Σχολιάστε