My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία εργατικών σωματείων

Συλλαλητήριο εργατικών σωματείων πραγματοποιείται την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στις 6 μμ,  στη Πλατεία Ειρήνης, με κεντρικό σύνθημα «ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά».

Για τη κινητοποίηση το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας αναφέρει τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια τροφίμων ζήσαμε στο πετσί μας τι σημαίνει η ανάπτυξη για την οποία πασχίζει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δουλεύουμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς ωράριο, σε συνθήκες μεγάλης εντατικοποίησης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Κάναμε υπομονή διότι μας έλεγαν ότι «αν πάει καλά η εταιρεία κάτι θα πάρουμε και εμείς». Οι βιομήχανοι έβλεπαν τα κέρδη τους να αβγατίζουν όμως η δική μας ζωή χειροτέρευε. Δοκιμάσαμε την εναλλαγή κυβερνήσεων όμως τα αντεργατικά μέτρα διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Στόχος  του νόμου  Χατζηδάκη είναι η μετατροπή των εργαζόμενων σε σύγχρονους σκλάβους καθώς  καταργείται το 8ωρο, απαγορεύεται ουσιαστικά η απεργία, τα σωματεία μετατρέπονται σε διακοσμητικά στοιχεία.Περισσότερες από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας έχουν πάρει απόφαση και συντονίζουν τη δράση τους ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί στην πράξη. Κανείς εργαζόμενος να μην υπογράψει ατομική σύμβαση με διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο μητρώο της κυβέρνησης φακελώνοντας τα μέλη του.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε πολύ καλύτερα, αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμη μας. Το «δεν πάει άλλο» που λέμε όλοι μεταξύ μας μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Ο επιτυχημένος αγώνας των εργαζόμενων της e-food, η μεγάλη απεργία των εργαζόμενων της COSCOπου βρίσκεται σε εξέλιξη μας δείχνουν τον δρόμο. Οργανωμένοι στο Σωματείο μας παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και διεκδικούμε

-Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη

-Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις

-Σταθερή δουλειά για όλους, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο

-Ακύρωση κάθε απόλυσης και κάθε δίωξης για συνδικαλιστική δράση».

Σχολιάστε