My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Συζητώντας προβλήματα οικισμών

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι επισκέψεις της υποψηφίας δημάρχου Ιωάννας Ρούσσου και μελών της Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής Αλλά…ζω, στις δημοτικές ενότητες του δήμου Κιλκίς.

roussouΣτις 14, 15 και 16 Μαρτίου η Πρωτοβουλία  περιόδευσε σε Ν. Σάντα, Κορομηλιά και Π. Αγιονέρι. Οι κάτοικοι σε όλα τα χωριά υποδέχονται τα κλιμάκια της δημοτικής κίνησης  με εγκαρδιότητα, αφήνοντας πίσω συνήθειες και εξαρτήσεις του παρελθόντος. Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται πως η άμεση επαφή και ο ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες είναι ο ασφαλέστερος τρόπος καταγραφής των προβλημάτων τους.

Στην Κορομηλιά οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Για βοθρολύματα που καταλήγουν ανεξέλεγκτα σε ρέματα και μολύνουν γεωτρήσεις. Βιολογικός καθαρισμός δεν υπάρχει. Οι κάτοικοι αισθάνονται το χωριό τους παραμελημένο  από την κεντρική δημοτική εξουσία. Στερούνται πλατείας ή πάρκου ενώ τα αυξημένα δημοτικά τέλη δεν έχουν καμία ανταπόδοση. Οι προοπτικές να μείνουν οι νέοι στο χωριό και να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα έχουν εκμηδενιστεί. Κάθε προσπάθεια έπεσε στο κενό εξαιτίας της  έλλειψης καθοδήγησης, επιστημονικής βοήθειας και συμβουλευτικής στους νέους αγρότες και σε νέες καλλιέργειες.

Έντονα τα προβλήματα που αφορούν την ακαταλληλότητα του νερού λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε νιτρικά και στο Π. Αγιονέρι.  Δυστυχώς και εκεί οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν εμφιαλωμένο. Παραπονιούνται για ελλιπή ενδιαφέρον από το δήμο, για   ερωτήματα που ποτέ δεν απαντήθηκαν από αρμοδίους.

Στη Ν. Σάντα, η κινητοποίηση, απαίτηση και εμπεριστατωμένη προσπάθεια των δημοτών είχε σαν αποτέλεσμα να αντικατασταθούν οι παλιοί σωλήνες ύδρευσης, ενώ άρχισε να φτιάχνεται το αποχετευτικό και ο βιολογικός καθαρισμός. Είναι ένα παράδειγμα του πως όλοι μαζί, με συντονισμένες ενέργειες και δράσεις μπορούμε να διεκδικήσουμε και τελικά να πετύχουμε.

Η επικεφαλής Ιωάννα Ρούσσου τόνισε μεταξύ άλλων στις επισκέψεις της στα χωριά:

« Τα προβλήματα είναι μεγάλα. Καλούμαστε υπεύθυνα να τα λύσουμε. Έχουμε  αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και θα προσπαθήσουμε στα πλαίσια του εφικτού και ρεαλιστικού. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Θέλουμε ο τόπος μας να μείνει ζωντανός, να προοδεύσει. Έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας»

Δελτίο τύπου από “ΑλλάΖΩ”

Σχολιάστε