My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Συγχαρητήρια για κλειστά μαγαζιά

emmanouilΤα συγχαρητήριά του προς την διοίκηση και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς απευθύνει ο μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, για το γεγονός ότι “αποφάσισαν να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά όλες τις Κυριακές του έτους”, καθώς η Κυριακή θεωρείται “ημέρα ιερή και σεβάσμια”.

Η δήλωση του μητροπολίτη:

Εκφράζουμε θερμώς τα συγχαρητήρια μας στην διοίκηση και στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, τα οποία αποφάσισαν να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά όλες τις Κυριακές του έτους.

Απόφαση που μας γεμίζει χαρά καθώς η Κυριακή ημέρα, είναι κάτι περισσότερο από μια αργία, θεωρείται ημέρα ιερή και σεβάσμια. Είναι η κατ’ εξοχήν ημέρα του Κυρίου, που τιμήθηκε μόνη από όλες τις ημέρες του εβδοματικού χρόνου με αυτό τούτο το όνομα του Κυρίου μας.

Δυστυχώς αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν σήμερα να αποιεροποιήσουν την ημέρα της Κυριακής, να απαξιώσουν το ανθρώπινο πρόσωπο ως εικόνα του Θεού και να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε μηχανές και μονάδες στο όνομα της οικονομικής ανάκαμψης. Η ανάκαμψη όμως δεν έρχεται με την ισοπέδωση την ηθικών και των πνευματικών μας θεμελίων. Γι’ αυτό, όπως και εσείς υποστηρίζετε με την απόφαση σας, οφείλουμε να κρατήσουμε την Κυριακή, ως πολύτιμο θησαυρό αφιερωμένη εις τον Κύριον, στην κοινωνία μεταξύ των προσώπων για την λατρεία του Θεού αλλά και στην ψυχική και φυσική ανάγκη του ανθρώπου για ξεκούραση και ανασυγκρότηση.

Εύχομαι η χάρις και το έλεος του Θεού να σκεπάζουν και να ενισχύουν την ζωή σας και τις οικογένειες σας.

Σχολιάστε