My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Συγκίνηση στην εκδήλωση για Λάζαρο Παυλίδη

eve-kilkis

Μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη) βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς η προβολή της ταινίας ¨Καραβάν Σαράι”, στα πλαίσια του αφιερώματος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κιλκίς στη μνήμη του μεγάλου Κιλκισιώτη συγγραφέα, Λάζαρου Παυλίδη.

eleni-paulidou

Η Ελένη Παυλίδου

Τον τόνο στην εκδήλωση έδωσε στην κατάμεστη αίθουσα, η σύζυγος εν ζωή του συγγραφέα, Ελένη Παυλίδου, η οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους διοργανωτές (Λέσχη και Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς) για το αφιέρωμα, ενώ παράλληλα κατέθεσε μνήμες απ` την πολύχρονη συμβίωσή της με τον Λάζαρο, προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση σ` όσους γνώρισαν τον εκλεκτό συντοπίτη μας με την ξεχωριστή προσωπικότητα, που κοσμούσε τη δημόσια ζωή του τόπου μας.

Για τον Λ. Παυλίδη μίλησε, παρουσιάζοντας την εκδήλωση, κι ο επίσης συγγραφέας Γιάννης Τσιτσίμης, στον οποίο εν πολλοίς οφείλεται το αφιέρωμα.

Σημαντικά εξαιρετική παρουσία της βραδιάς ήταν ασφαλώς ο σκηνοθέτης του “Καραβάν Σαράι”, καθώς και του “Εργοστάσιου” (με σενάριο απ` το αριστούργημα του Λ. Παυλίδη “Χρυσός Νοικοκύρης”), αλλά και του αντίστοιχου τηλεοπτικού σήριαλ, Τάσος Ψαράς.

Ο Τάσος Ψαράς

Ο Τάσος Ψαράς

Ο εκ των κορυφαίων σκηνοθετών του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, αφού κατέθεσε δικές του μνήμες απ` τη φιλία του με τον Κιλκισιώτη συγγραφέα, γνωστοποίησε ότι αυτήν την εποχή γυρίζει κι ένα ντοκιμαντέρ για τον Λάζαρο Παυλίδη. Μάλιστα, στην εκδήλωση υπήρχε και συνεργείο, το οποίο την κινηματογράφησε για την ανάγκες της νέας αυτής ταινίας.

eve-kilkis2Σήμερα στη Βιβλιοθήκη

Το αφιέρωμα συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη, στις 8.30 μμ, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, μ` ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Λάζαρου Παυλίδη, στο πλαίσιο της υλοποίησης κύκλου λογοτεχνικών βραδιών – αφιερωμάτων σε Κιλκισιώτες συγγραφείς, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Θα μιλήσουν, ο Τάσος Ψαράς – σκηνοθέτης, ο Ερμής Μουρατίδης – συγγραφέας – σκηνοθέτης και ο Γιώργος Γιαννόπουλος – συγγραφέας – εκδότης. Συντονιστής θα είναι ο Γιάννης Τσιτσίμης, ενώ αποσπάσματα των έργων του συγγραφέα θα διαβάσουν η Αφροδίτη Πιπερίδου και ο Γιάννης Αθανασιάδης, τους οποίους θα συνοδεύσει μουσικά ο Στέλιος Γκαγκάρης.

Σχολιάστε