My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση για την Υγεία

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς εναντίον του διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Κιλκίς καλεί ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, την Τρίτη 24 – 2 – 2015 στις 10.30 το πρωί, μετά τις επισκέψεις που έκανε τους προηγούμενους μήνες σε χώρους Υγείας της περιοχής μας, στα πλαίσια της καμπάνιας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) για την Υγεία.

syllogos-gynaikon-kilkisΣτη σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Γυναικών ν. Κιλκίς -μέλος της  ΟΓΕ αναφέρει τα εξής:

“Επισκεφτήκαμε το νοσοκομείο Κιλκίς, το πρώην ΙΚΑ (σημερινό ΠΕΔΥ), τα Κέντρα Υγείας Πολυκάστρου και Δροσάτου, αγροτικά ιατρεία, το Γηροκομείο Κιλκίς και συναντηθήκαμε με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Καρκινοπαθών του νομού μας.

Οι επισκέψεις μάς απέδειξαν αυτό που όλοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Οι ανάγκες για δημόσιες αποκλειστικά δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, σήμερα, εν μέσω βαθιάς κρίσης, είναι τεράστιες. Πολλές και επικίνδυνες θα λέγαμε όμως είναι και οι ελλείψεις σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, σε νοσηλευτές, υποδομές και άλλα αναγκαία μέσα που συμβάλλουν ώστε το αγαθό της Υγείας να παρέχεται ανεμπόδιστα και δωρεάν σε όποιον το έχει ανάγκη.

Στο  πρώην ΙΚΑ όπως και στο Νοσοκομείο Κιλκίς απουσιάζουν μια σειρά ιατρικών ειδικοτήτων. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει παντελής έλλειψη κάποιας ειδικότητας, η κάλυψη είναι οριακή με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν καθημερινά όλα τα ιατρεία και τα ραντεβού να συσσωρεύονται.

Στο νοσοκομείο Κιλκίς, (όπως και πανελλαδικά)τα κενά καλύπτονται από ιατρούς που μετακινούνται  εντός της 4η Υγειονομικής Περιφέρειας. Δηλαδή οι ασθενείς, οι πάσχοντες, πρέπει να ρυθμίζουν με μαγικό τρόπο την ασθένειά τους, ώστε να εκδηλώνεται μόνο όταν υπάρχει ιατρός.!!!  Με αυτόν τον τρόπο, εδώ και χρόνια, σπρώχνουν όλο και περισσότερο τους ασθενείς σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, βάζοντας το χέρι πιο βαθιά στην ήδη άδεια τσέπη.

Επίσης υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας  Δροσάτου αλλά και στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου με αιχμή την έλλειψη παιδιάτρου. Στην περιοχή της Παιονίας λείπει παιδίατρος και από το νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας κενό το οποίο υπολογίζεται να καλυφθεί από έναν επικουρικό ιατρό μέτρο το οποίο είναι πίσω από τις ανάγκες της περιοχής.

 

Γιατί αν η υγεία ενός ανθρώπου μπει στο ζύγι είναι πολλαπλάσιες φορές πιο ακριβή.

 

Το ερώτημα που εύλογα απασχολεί όλο τον κόσμο που συναντήσαμε είναι το εξής:

Γιατί μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας και οι παροχές πρόληψης και αποκατάστασης και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας; Γιατί πληρώνουμε από την τσέπη μας όλο και περισσότερο για υγεία και φάρμακα;

Διότι υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, οι κατευθύνσεις από την πλευρά της Ε.Ε. οι οποίες υπαγορεύονται   μέσα από την Στρατηγική για την Υγεία 2014-2020 και υιοθετούνται από την πλευρά των κυβερνήσεων -παλιών και νεοεκλεγέντων. Αυτές οι δαπάνες αποτελούν πολύ απλά κόστος για το κράτος και τους εργοδότες και εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα! Αυτές τις κατευθύνσεις και το ρόλο που υπηρετούν, η νέα κυβέρνηση όχι μόνο δεν τις αμφισβητεί αλλά ούτε προτίθεται να τις καταργήσει γιατί τις θεωρεί «το σπίτι μας»!

Διότι με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι τομείς δράσης άρα και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου δηλαδή των μεγάλων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, των μεγαλοκλινικάρχων, ιδιαίτερα των μαιευτικών που κυριολεκτικά θησαυρίζουν και είναι πολλαπλάσιες των δημόσιων.

Διότι η πολιτική τους για την Υγεία αποτελεί μέρος της γενικής πολιτικής για την οργάνωση και ανάπτυξη της κοινωνίας και οικονομίας, που υπηρετεί τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα και γι’ αυτό ικανοποιεί όλο και λιγότερες από τις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες μας.

Οι υποσχέσεις και της νέας κυβέρνησης ότι θα καταργήσει το 5ΕΥΡΩ και το 1ΕΥΡΩ στη συνταγογράφηση, δυστυχώς δεν κάνουν κάποια ουσιαστική διαφορά, γιατί δεν απαντά στο  κύριο.

Θα καταργήσει την ιδιωτική υγεία, θα ενισχύσει την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν; Ποια η σημασία, της δήλωσης του νέου υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή ότι ο ασθενής θα πληρώνει από την τσέπη του τη γιατρειά του αν επιλέξει  ιδιωτικό ιατρείο – νοσοκομείο αντί του δημοσίου αφού τα κενά που υπάρχουν σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία,  τα ραντεβού μηνών για να έρθει η σειρά του ασθενούς είναι που σπρώχνουν στην ιδιωτική υγεία.

 

Τι έχει να απαντήσει ο κύριος υπουργός υγείας και  η νέα Κυβέρνηση, για τις ελλείψεις και τα κενά σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας του νομού Κιλκίς; Πότε και πώς θα καλυφθούν;

Ο Σύλλογός μας και η ΟΓΕ συνολικά έχουμε απαντήσει σε όλα τα παραπάνω.

Δεν έχουμε λόγω να περιμένουμε ούτε στιγμή, χορτάσαμε από εξαγγελίες και υποσχέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Ούτε στιγμή να μην πάει χαμένη. Τώρα χρειάζεται αγώνας τέτοιος που να βάζει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τόσο σε υγεία, παιδεία, εργασία. Να απαιτήσουμε την κάλυψη όλων τα αναγκών και δικαιωμάτων που μας πήραν πίσω μέσω τις κρίσης. Δεν λύνεται το πρόβλημα με τα ψίχουλα των φιλανθρωπιών, των κοινωνικών ιατρείων, φαρμακείων, παντοπωλείων.

 

Χωρίς καμία καθυστέρηση, καμία επανάπαυση, καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών του τόπου μας, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους , τις αγρότισσες, τις μωρομάνες, να βρεθούν  μαζί με το Σύλλογο Γυναικών του Κιλκίς, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο Κιλκίς

την Τρίτη 24 – 2 – 2015 στις 10.30 το πρωί.

 

Να διεκδηκήσουμε:

  • Κρατική χρηματοδότηση συνολικά όλου του συστήματος Υγείας. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Πρόσληψη προσωπικού – ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών με πλήρη μόνιμη απασχόληση τόσο για το Νοσοκομείο Κιλκίς, όσο και για όλες τις δημόσιες μονάδες του νομού.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία-φάρμακα, για να είναι η παροχή πραγματικά δωρεάν.
  • Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο Κιλκίς καθώς και τα Κέντρα Υγείας του Νομού και το Νοσοκομείο Γουμένισσας, με όλα τα απαραίτητα, διαγνωστικά μηχανήματα, εργαστήρια, αντιδραστήρια. Να μη χρειάζεται ο ασθενής να περιμένει μέρες και μήνες για εξετάσεις, για ραντεβού, για νοσηλεία, για επεμβάσεις.
  • Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσίας του ΠΕΔΥ ή νοσοκομειακής μονάδας.
  • Καμία κατάργηση στις εξετάσεις. Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις σε όλες τις γυναίκες και στα παιδιά για το σχολείο και τις αθλητικές δραστηριότητες, όλος ο προγεννητικός έλεγχος για τις έγκυες και όλη η διαδικασία ( εξετάσεις , φάρμακα, επεμβάσεις) της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
  • Ένταξη όλων των εμβολίων στο Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.
  • Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων ΑμΕΑ, χρονίως πασχόντων, πολύτεκνων γυναικών και μονογονεϊκών οικογενειών.

 

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γυναικών ν.Κιλκίς καταγγέλλει τον διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς Θέμη Ανθρακίδη “για την αδιαφορία που επέδειξε στα συνεχή αιτήματα (από τον Οκτώβρη του 2014) του Δ.Σ. του συλλόγου, για συνάντηση και συζήτηση, στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας της ΟΓΕ για τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας”.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Ο διοικητής φαίνεται πως βρήκε χρόνο να συναντηθεί προεκλογικά  με πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των δομών και υπηρεσιών υγείας. Δε βρήκε όμως χρόνο να συζητήσει με τις εκπροσώπους των γυναικών  της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που δεν έχουν πρόσβαση στις δομές υγείας όντας ανασφάλιστες, που ακριβοπληρώνουν το φάρμακο, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες -αυτές και οι οικογένειές τους- με τις ελλείψεις του νοσοκομείου του Κιλκίς.

Στα πλαίσια της συνέχισης και ολοκλήρωσης της καμπάνιας για την ΠΦΥ θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε όλο και περισσότερες γυναίκες του νόμου να παλέψουν πλάι στο ταξικό κίνημα για δημόσιο-δωρεάν-καθολικό σύστημα υγείας-πρόνοιας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω!”

Σχολιάστε