My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στόχος: Αξιοποίηση εναλλακτικών δραστηριοτήτων

Με στόχο την κατά τόπους διερεύνηση εναλλακτικών δραστηριοτήτων, η ΑΝ.ΚΙ.  εγκαινιάζει διαρκή και μεθοδευμένη διαβούλευση, με χωρικές συναντήσεις ανά το νομό, αλλά και θεματικές ανά κλάδο και παραγωγικό τομέα (κάστανο, καρπούζι, κρασί, αρωματικά-φαρμακευτικά-ενεργειακά φυτά κα).

Η πρώτη συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΑΝΚΙ με κατοίκους του λεκανοπεδίου των Μουριών, μετά από σχετικό αίτημά τους.

Έγινε αρχικά μια σύντομη παρουσίαση της διαδικασίας και τα βήματα της διαβούλευσης που θα ακολουθηθούν ώστε να προκύψουν συμπεράσματα για την επιλογή εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

Ακόμη, εντοπίστηκαν τα πιθανά προγράμματα για αξιοποίησή τους, καθώς επίσης οι νομικές μορφές των επιχειρήσεων (ατομικές, εταιρείες, συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, κοινωνική επιχειρηματικότητα).

Η συνάντηση έγινε με την παρουσία του γεν. διευθυντή, Παύλου Πασσαλίδη, και του συντονιστή LEADER, Παναγιώτη Κωνσταντινίδη.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή με τους ίδιους, αλλά και άλλους κατοίκους της, ώστε να προκύψει ολοκληρωμένη εικόνα που θα οδηγήσει σε ασφαλείς επιλογές.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΑΝΚΙ αναφέρονται και τα εξής:

Αποτελεί πλέον αδήριτη ανάγκη να καταβάλλουμε όλοι, ξεχωριστά και σε συνέργεια, πολίτες-φορείς-πολιτικοί όλων των βαθμίδων, διαρκή προσπάθεια για την αναζήτηση εκείνων των καινοτόμων ιδεών που προέρχονται από τους πρωτοπόρους κατοίκους της υπαίθρου μας, οι οποίες εφαρμοζόμενες δημιουργούν συνθήκες οικονομικής – κοινωνικής- πολιτιστικής ανάπτυξης. Να δίνουν απαντήσεις στην αναδιοργάνωση του παραγωγικού μας συστήματος, που εκ των πραγμάτων θα είναι πλέον σε δυναμική εξέλιξη. Να συμβάλλουν στην παραμονή των κατοίκων της υπαίθρου στις εστίες τους και να διευκολύνουν την επανάκαμψη των πολιτών από τα αστικά κέντρα…

Είναι αναγκαία πλέον, υποχρεωτική θα λέγαμε, η επιθετική πολιτική δημοσιοποίησης ιδεών και προγραμμάτων με την ευαισθητοποίηση να διεγείρει και την εμψύχωση να ωθεί σε αποφάσεις.”

Σχολιάστε