My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στόχος δυο νέα ΙΕΚ σε Παιονία

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Απριλίου με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Γκιουλέκα, ο δήμαρχος Παιονίας Θ. Λαπόρδας και ο αντιδήμαρχος Τ. Κουλίνας, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Κιλκίς, Γ. Γεωργαντά.  

IMG_0568Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης, στην οποία είχε ενημερωθεί ο υφυπουργός προκειμένου να κατατεθεί σχετική πρόταση για την ίδρυση δύο δημοσίων ΙΕΚ «ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ – ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ» και «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ», στον Δήμο Παιονίας

Τόσο ο κ. Γεωργαντάς όσο και ο κ. Λαπόρδας υπογράμμισαν ότι κάτι τέτοιο θα προσέφερε πολλαπλά οφέλη στη περιοχή δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος και φημισμένος ο τομέας της οινοποιίας, όπου δραστηριοποιούνται οινοπαραγωγοί, οι οποίοι ήδη απολαμβάνουν σημαντικές ποιοτικές διακρίσεις για τα προϊόντα τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, τόνισε ο κ. Λαπόρδας ότι στον Δήμο Παιονίας καλλιεργούνται σήμερα συνολικά περί τα 4500 στρέμματα οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου. Η περιοχή μετέχει στο πρόγραμμα οινοτουρισμού «Δρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος» στα πλαίσια του οποίου έχει οριοθετηθεί από το κράτος η «Διαδρομή του Κρασιού της Πέλλας – Γουμένισσας» ενώ στην περιοχή του δήμου Παιονίας, παράγονται οίνοι Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.). Έκλεισε δε την αρχική του τοποθέτηση λέγοντας ότι πέρα από όλα τα παραπάνω αυτό που ενισχύει ακόμα περισσότερο την συγκεκριμένη πρόταση είναι η ύπαρξη κτιριακών εγκαταστάσεων όπου μπορεί να στεγαστεί το υπό ίδρυση ΙΕΚ.

IMG_0564Απ` τη πλευρά του ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι διέξοδο και ανάσα στα οικονομικά προβλήματα της τοπικής οικονομίας, δύναται να δώσει η παραγωγή ιδιαίτερων τοπικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας μέσω της μεταποίησης, της συσκευασίας, της τυποποίησης και της προώθησης από τον ίδιο τον παραγωγό. Γι’ αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την κατεύθυνση των νέων της περιοχής τόσο προς την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, όσο και προς τις σύγχρονες μεθόδους προώθησης και εμπορία τους.

Ο κ. Γκιουλέκας άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις παραπάνω προτάσεις και αναγνώρισε τη θετική προοπτική μιας τέτοιας πρωτοβουλίας τονίζοντας ότι στη παρούσα συγκυρία θα πρέπει να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τους νέους της χώρας μας, που επιστρέφουν στην ύπαιθρο από τα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και θέλουν να ασχοληθούν με την γεωργία και την δημιουργία καθετοποιημένων μονάδων. Έκλεισε δε την τοποθέτησή του εκφράζοντας τη βούλησή για την έναρξη των απαιτούμενων διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόταση.

Σχολιάστε