My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στραγγαλισμός των συνεταιρισμών

Η σύνταξη των δηλώσεων για τις αγροτικές ενισχύσεις (ΟΣΔΕ) γίνονται πάντα στα γραφεία των  δύο Ενώσεων του νομού. Η διαδικασία κρατούσε μήνες, ειδικά στην αρχή με τα λογικά πολλά λάθη, αφού το Σύστημα ήταν εντελώς καινούργιο.

eas-kilkisΗ σύνταξη των δηλώσεων  απασχολούσε στην Ένωση του Κιλκίς περί τα 30-35 άτομα που δούλευαν εκτάκτως για 5-6 μήνες. Από τη διαδικασία αυτή η πρώην ΕΑΣ Κιλκίς εισέπραττε ένα σεβαστό ποσό που στην ουσία ήταν η κινητήρια δύναμη ρευστότητας για τα χειμαζόμενα οικονομικά της Οργάνωσης.

Αυτό το δεδομένο το τελευταίο διάστημα τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η σύνταξη των δηλώσεων πιθανόν ν’ αλλάξει χέρια. Η σύμπηξη μιας κοινοπραξίας μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ,  ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και εταιρίες «Γιουροπάμπλικ» αλλάζει το καθεστώς και θέτει το προνόμια και την αποκλειστικότητα των δηλώσεων ΟΣΔΕ εν αμφιβάλω.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο  Κιλκίς ήδη νοικιάσθηκαν γραφεία για τις εγκαταστάσεις όπου θα συντάσσονται εφεξής οι δηλώσεις. Οι πιο σίγουρες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι την τελική ευθύνη και τον έλεγχο των δηλώσεων θα έχει η Συνεταιριστική Ομοσπονδία Θεσσαλονίκης όπου διευθυντής είναι ο κιλκισιώτης κ. Κων. Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Η είδηση έχει προκαλέσει αναταραχή στον αγροτικό κόσμο του νομού αφού θεωρείται σίγουρη η ταλαιπωρία των παραγωγών. Η δικαιολογία για το πιθανό αποκλεισμό της π. ΕΑΣ Κιλκίς είναι η κακή οικονομική κατάσταση της Οργάνωσης η οποία αδυνατεί να λάβει Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα.

Οι υπεύθυνοι της π. ΕΑΣ  και νυν ΑΣΟ Κιλκίς με πρώτο τον πρόεδρο  Χαρ. Παυλίδη ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με παραστάσεις στην Αθήνα. Η έσχατη λύση που προτείνεται είναι η ανάληψη της σύνταξης του ΟΣΔΕ από την π. ΕΑΣ Αξιούπολης που διαθέτει απαραίτητες Ενημερότητες. Και μέσω αυτής να δοθεί ως υπεργολαβία και στην π. ΕΑΣ Κιλκίς για τους παραγωγούς της δύναμής της.

Ως άλλη λύση επίσης μπορεί να προκρίνει κάποιο Συνεταιρισμό της δύναμης της π. ΕΑΣ Κιλκίς ο οποίος είναι οικονομικά υγιής. Εδώ να σημειωθεί ότι από το νέο σχεδιασμό  για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ έχει αποκλεισθεί και η ΕΑΣ Αξιούπολης, πράγμα που προκάλεσε συναγερμό και έντονες διαμαρτυρίες από τους διοικούντες την Οργάνωση της Παιονίας.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι αποφασιστικές για τις εξελίξεις.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε