My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στο στόχαστρο του ΚΚΕ ο Γεωργαντάς

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γεωργαντά στην 71η Ταξιαρχία, η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της με τίτλο «ξεπλένει και αθωώνει τον ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό Ιμπεριαλισμό ο βουλευτής της ΝΔ και υφυπουργός της κυβέρνησης, κ. Γεωργαντάς», αναφέρει τα εξής:

«Ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και υφυπουργός της κυβέρνησης, κ. Γεωργαντάς, με την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στην Κρηστώνη του Κιλκίς, επιχειρεί να ξεπλύνει – για ακόμα μία φορά – τον ΑμερικοναΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό, να αποπροσανατολίσει και να εφησυχάσει το λαό του Κιλκίς για το ρόλο του ΝΑΤΟ και του συγκεκριμένου Κέντρου, όπως έκανε πριν λίγους μήνες τόσο η κυβέρνησή του με την πολυετή ανανέωση της ελληνο-αμερικάνικης συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, όσο και ο Δήμαρχος Κιλκίς με την υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας» με το συγκεκριμένο Κέντρο.

Ο κ. Γεωργαντάς, στην προσπάθειά του να «διαφημίσει» το «θεάρεστο» έργο του ΠΚΕΕΥΕ, ξέχασε να ενημερώσει το λαό του Κιλκίς ότι το συγκεκριμένο, πιστοποιημένο από το ΝΑΤΟ, Κέντρο έχει ως σκοπό την εκπαίδευση και προετοιμασία, κυρίως ΝΑΤΟϊκού στρατιωτικού προσωπικού (ελληνικού και αλλοδαπού), για τη συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και επιχειρήσεις, όπου η χώρα μας συμμετέχει σε 13 τέτοιες αποστολές σε όλο τον κόσμο. Όπως ξέχασε να ενημερώσει ότι η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ κοστίζει στον ελληνικό λαό πάνω από 4 δις ευρώ κάθε χρόνο.

Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Γεωργαντάς πραγματοποίησε την επίσκεψη σε μια περίοδο όπου η «σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ Τουρκία» αυξάνει παραπέρα την προκλητικότητά της, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας και τη συμμετοχή των δύο κρατών στο γενικότερο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών, με στρατηγική σύμπλευση της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων. Σε μια περίοδο που καταρρέουν οι μύθοι ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη στην περιοχή και τα κυριαρχικά – εδαφικά δικαιώματα της χώρας.

Να ποια είναι τα οφέλη για τον ελληνικό λαό και το λαό του Κιλκίς, ο οποίος εν μέσω πανδημίας δεν είχε εξοπλισμένα τα Νοσοκομεία του νομού με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και τα επαρκή μέσα προστασίας, δεν είχε τις απαραίτητες ΜΕΘ, δεν είχε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με κλειστά τα Αγροτικά Ιατρεία και υποστελεχωμένα τα Κέντρα Υγείας, που τα σχολικά κτίρια του νομού δεν μπορούν να καλύψουν τις μορφωτικές και παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών, που τα μικρά εμπορομάγαζα κινδυνεύουν με λουκέτο τους επόμενους μήνες, που οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια έρχονται αντιμέτωποι με ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας μετά την καραντίνα.

Όσο για τα 100.000 ευρώ το χρόνο που υπολόγισε ότι ενισχύεται η τοπική οικονομία από το συγκεκριμένο Κέντρο, ο λαός του Κιλκίς του τα χαρίζει. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί περίπου σε 1 ευρώ ανά κάτοικο το χρόνο. Η χρεοκοπημένη και αντιδραστική λογική του «καλώς ήρθε το δολάριο» θα πρέπει επιτέλους να τελειώνει.

Αν ήθελε ο βουλευτής της ΝΔ να στηρίξει πραγματικά τους αυτοαπασχολούμενους του νομού, ας ζητούσε από την κυβέρνησή του την ΑΜΕΣΗ στήριξή τους την περίοδο της πανδημίας, με μέτρα όπως:

  • Την άμεση αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, με άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2019 – 2020.
  • Την αναστολή των ρυθμίσεων για χρέη προς τη ΔΕΗ και άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι τον Σεπτέμβρη και καμιά χρέωση για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας.
  • Την αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης – κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών, που βρίσκονται σε εξέλιξη για χρέη προς το Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, προμηθευτές κ.ά. μέχρι τέλος του χρόνου.
  • Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη μέχρι τέλος του χρόνου, καθώς και αναστολή των αυξήσεων των ενοικίων.

Όμως, φαίνεται πως ο κ. υφυπουργός τόσο κοστολογεί τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και τις ανθρώπινες ζωές, το οποίο σπέρνει τον όλεθρο και την καταστροφή όπου γης, δημιουργεί εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο.

Τόσο κοστολογεί, επίσης, την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς οι οποίοι βάζουν σε κινδύνους και περιπέτειες το λαό μας.

Οι ευθύνες του, λοιπόν, είναι τεράστιες, όπως και των προκατόχων του, ειδικά σήμερα, που ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με μία νέα οικονομική κρίση και με τον κίνδυνο παραπέρα όξυνσης της αντιπαράθεσης Τουρκίας – Ελλάδας.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να επαγρυπνεί και να δυναμώσει τον αγώνα του για:

– Τη μη αλλαγή των συνόρων.

– Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

– Την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Το κλείσιμο των ΝΑΤΟϊκών βάσεων και όσων σχηματισμών συνδέονται με το ΝΑΤΟ, τόσο στο Κιλκίς, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

– Την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και τη μετάβαση στις χώρες προορισμού τους.”

Σχολιάστε