My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στο στόχαστρο και του σωματείου

Στο στόχαστρο και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς μπήκε ο διοικητής του Ιδρύματος, Γιάννης Ανδρίτσος, ο οποίος κατηγορείται για καθαίρεση “με συνοπτικές διαδικασίες” προϊσταμένων υπηρεσιών και κλινικών.

Το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε μόνο η πρόεδρος Σοφία Καλπατσίδου και το μέλος Ελευθερία Πανοδήμου, που πρόσκεινται στη ΝΔ) να καταγγέλλει και να καταδικάσει “την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια” του διοικητή, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια.

Η επιστολή:

“Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 6 στις 20-09-2020 αποφάσισε κατά πλειοψηφία διά της παρούσης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ιωάννη Ανδρίτσου ο οποίος προεκλογικά, καθαίρεσε με συνοπτικές διαδικασίες, Προϊσταμένους Υπηρεσιών και Κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18-09-2020 και ώρα 15:30 .μ.μ. παραμονή της εκλογικής διαδικασίας την Τρίτη 22-09-2020, για τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας, αγνοώντας την «εργασιακή ειρήνη», αναρτήθηκαν στην Διαύγεια οι αποφάσεις του κ. Ανδρίτσου, με τις οποίες καθαιρούνται από τις θέσεις τους στελέχη της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, υποβιβάζονται Προϊστάμενοι και Αναπληρωτές τους, εν μέσω πανδημίας.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι μία πρωτοφανή απόφαση που δεν έκανε ποτέ κανένας Διοικητής σε προηγούμενες θητείες παραμονές εκλογών και προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας.

Οι παράνομες καθαιρέσεις χαλάνε το κλίμα συνεργασίας και ενότητας στα Νοσοκομεία τώρα που είναι απαραίτητο όσο ποτέ.

Άλλωστε ο Ν.4369/2016 άρθρο 30 και ερμηνευτικές προβλέπουν ότι απαγορεύονται καθαιρέσεις Προϊσταμένων έως τις κρίσεις από Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Κύριε Υπουργέ,

Τους ισχύοντες Νόμους, η Διοίκηση οφείλει να τους σέβεται και να τους εφαρμόζει και όχι να τους καταστρατηγεί.

Ως εκ τούτου ζητάμε να ανακληθούν άμεσα οι παράνομες, προεκλογικά αποφάσεις αντικατάστασης των στελεχών του Νοσοκομείου μας, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά με όλα τα μέσα.”

ΤΟ Δ.Σ.

ΚΑΠΑΛΤΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ – (ΔΙΑΦΩΝΕΙ)
ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΠΑΝΟΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – (ΔΙΑΦΩΝΕΙ)
ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΤΟΥΡΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σχολιάστε