My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Στο πλευρό ατόμων με αναπηρία

Τις πτυχές του ασκούμενου δημοτικού έργου για τα άτομα με αναπηρία ανέδειξε ο δημοτικός σύμβουλος Χαρίλαος Ξενιτίδης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου με διοργανωτική ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς.

Ο Δήμος Κιλκίς βρίσκεται στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία ως αρωγός και συμπαραστάτης, πρόθυμος να διευκολύνει και να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ξενιτίδης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις υποστηρικτικές ενέργειες που υπογραμμίζουν το κοινωνικό προφίλ της Δημοτικής Αρχής.

Ως τέτοιες επισήμανε την πλήρη απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, με ισχύ της σχετικής απόφασης από τη νέα χρονιά, την ίδρυση και λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και τις προσφερόμενες υπηρεσίες που παρέχουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου.

Το πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ , το ΚΔΑΠ -ΜΕΑ της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς και οι συμπληρωματικές δομές που ενισχύουν την ειδική αγωγή στα όρια του Δήμου Κιλκίς, δίνουν όλο το βάρος της μέριμνάς τους στα άτομα με αναπηρία με πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, με ψυχοσυναισθηματική και συμβουλευτική υποστήριξη, με εκπαίδευση, δημιουργική απασχόληση και με δραστηριότητες που τονώνουν την ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία.

Αναφερόμενος στις υποδομές πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε δημοτικούς χώρους ο κ. Ξενιτίδης είπε ότι εξυπηρετούνται σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό είτε με ράμπες είτε με τη χρήση ασανσέρ. Τα νέα πεζοδρόμια κατασκευάζονται πλέον με ράμπες ενώ τοποθετείται οδηγός όδευσης τυφλών, όπου επιτρέπεται από την μορφολογία του εδάφους ή την κλίση του δρόμου.

Σε ότι αφορά τις ψηφιακές εφαρμογές η ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς είναι προσβάσιμη σε άτομα με μειωμένη όραση. Τα άτομα με αναπηρία εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα στις δημοτικές υπηρεσίες ενώ ο Δήμος Κιλκίς έχει εντάξει στην οργανική του δύναμη δεκατρείς εργαζομένους με αναπηρία.

Ο κ. Ξενιτίδης μίλησε στην εκδήλωση και με την ιδιότητα του πατέρα παιδιού με αναπηρία και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς επαινώντας το συνολικό έργο των υφιστάμενων δομών της ειδικής αγωγής (Ειδικό Σχολείο, Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ‘’Βηματίζω’’ κ.α.).

Η διαδικτυακή ημερίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία.

Σχολιάστε