My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Στο κόκκινο” τα οικονομικά του Νοσοκομείου Κιλκίς

Το Νοσοκομείο του Κιλκίς συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 της Μακεδονίας και Θράκης, που όσον αφορά τα οικονομικά τους βρίσκονται κυριολεκτικά “στο κόκκινο”. Αυτό σημαίνει ότι ένα στα πέντε νοσοκομεία  αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα επιβίωσης τον επόμενο χρόνο!

Αυτό προκύπτει από επίσημα στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ESYnet, τα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που περιλαμβάνει 15 νοσοκομεία στις περιοχές Μακεδονίας, Θράκης, μεταξύ των οποίων αυτά της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Δράμας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης, παρουσιάζουν το χαμηλότερο ποσοστό κάλυψης πανελλαδικά, με πληρότητα κλινών 63% το 2011.

Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν και κάτι άλλο, που αφορά και το νομό μας: Το Νοσοκομείο της Γουμένισσας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των πέντε της ως άνω υγειονομικής περιφέρειας, που «ψαλίδισαν» τις δαπάνες τους. Τα υπολοιπα τέσσερα είναι, το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, καθώς και τα νοσοκομεία Σερρών και Κομοτηνής.

Απ` τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας καταγράφεται, σ` αντίθεση με τα νοσοκομεία, αύξηση των επισκέψεων.

 

Σχολιάστε