My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στο “κόκκινο” πλέον το προσφυγικό

kif-eidomeni-11Καθημερινά, εκατοντάδες πρόσφυγες συνωστίζονται πλέον στα σύνορα Ελλάδας – FYROM αναζητώντας το πέρασμα προς την Κεντρική Ευρώπη. Δυστυχώς, όμως για τους ίδιους, πάρα πολύ λίγοι τελικά καταφέρνουν να φύγουν, με αποτέλεσμα πλέον καθημερινά να βρίσκονται γύρω από τους Ευζώνους και την Ειδομένη περί τα 400-500 άτομα.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του Τ.Σ. Ειδομένης, Ξανθούλα Σουπλή, «τα λεωφορεία αφήνουν τους πρόσφυγες έξω από τον Άσπρο και μετά περπατάνε πάνω από 40 χιλιόμετρα για να φτάσουν στα σύνορα».

Προσωρινά μέτρα του δήμου Θεσσαλονίκης

Πίσω από το Άγαλμα Βενιζέλου στην Πλατεία Δικαστηρίων, πρόσφυγες από την Συρία κυρίως, έχουν βρει το προσωρινό τους καταφύγιο στο μακρύ ταξίδι από τις βόμβες του πολέμου σε κάποια καλύτερη ζωή στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Κάθε βράδυ μόλις πέσει ο ήλιος, στήνουν τις πρόχειρες σκηνές τους στα πάρκα της περιοχής, τις οποίες μαζεύουν κάθε πρωί φοβούμενοι τυχόν επέμβαση της αστυνομίας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως πρώτο μέτρο ανακούφισης, τοποθέτησε στην πλατεία χημικές τουαλέτες και διασφαλίστηκε παροχή νερού.

Επίσης, θα διατεθεί στους πρόσφυγες το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του Δήμου για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών προσωπικής υγιεινής, ενώ από αύριο Παρασκευή θα διασφαλιστεί και η παροχή τροφής μέσω των συσσιτίων του δήμου.

 

Σχολιάστε