My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στο “κόκκινο” οι παιδικοί σταθμοί των δήμων!

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός των παιδικών σταθμών των δήμων, εξαιτίας των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση.  Συγκεκριμένα, 53.000 νήπια και βρέφη θα στερηθούν τη φιλοξενία των σταθμών, μ` αποτέλεσμα να πέσουν όλα τα βάρη στις πλάτες των πολιτών.

Στο νομό Κιλκίς θα ικανοποιηθούν 217 αιτήσεις σε σύνολο 694 που υποβλήθηκαν. Να σημειωθεί ότι σ` επίπεδο Κεντρ. Μακεδονίας ο αριθμός των αιτήσεων διαμορφώθηκε σε 30.125 από 22.200 πέρυσι.

Κι όμως, στο πρόβλημα υπάρχει λύση, αρκεί να διατεθούν πόροι από τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ, που όμως, αν και έχει προταθεί έγκαιρα από την Αυτοδιοίκηση, δεν υλοποιείται.

«Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτή την πολιτική που αφήνει δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, όπως αφήνει τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων να διαλυθούν και την καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη να υποβαθμιστεί», δήλωσε για το θέμα ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Ν. Σαράντης.

Η άσχημη οικονομική κατάσταση χιλιάδων νοικοκυριών έχει οδηγήσει τους γονείς σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αφού δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τους ιδιωτικούς.

Ωστόσο, οι δήμοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, αφού οι περικοπές στα κρατικά κονδύλια τους αφαιρούν τους πόρους που απαιτούνται για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδικών σταθμών και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των θέσεων και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το κλείσιμο σταθμών.

Σχολιάστε