My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Στο κόκκινο” η ΕΑΣ Κιλκίς

eas-kilkisΑπειλείται ακόμα και με “λουκέτο” – Αγωγές από απλήρωτους εργαζόμενους – Σκέψεις να προσεγγιστεί για επενδύσεις, ο Ιβάν Σαββίδης!

Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκεται πλέον η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς, με τα χρέη κυριολεκτικά να την πνίγουν. Τόσο, που κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για επικείμενο “λουκέτο”!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρέη της ΕΑΣ Κιλκίς προς το ΙΚΑ  και την Εφορία προσεγγίζουν πλέον τα 20 εκατ. ευρώ, ένα χρέος που θεωρείται μη βιώσιμο αν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις για διευκολύνσεις εξυπηρέτησής του.

Όπως είναι γνωστό, για το θέμα αυτό έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν ακόμα και συλλήψεις διοικούντων και προσαγωγές τους ενώπιον της Διακαιοσύνης.

Η όλη οικονομική δυσπραγία της Ένωσης έχει ως αποτέλεσμα και την μακροχρόνια καθυστέρηση δεδουλευμένων προς εργαζόμενους, γεγονός που οδήγησε 11 απ` αυτούς να προσφύγουν τις τελευταίες μέρες στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή σε βάρος της διοίκησης. Εκτιμάται ότι το ύψος των χρεών που αφορούν μισθούς εργαζομένων φτάνει τις 400.000 ευρώ!

Ήδη έχει εκδοθεί απόφαση για παρακράτηση εσόδων της οργάνωσης στο ταμείο της, προκειμένου ν` αποδωθούν στους εργαζόμενους, μ` αποτέλεσμα να έχει στενέψει αισθητά η δυνατότητα ρευστότητας της ΕΑΣ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις αιτίες που οδήγησαν την Ένωση του Κιλκίς στη σημερινή δεινή οικονομική της θέση, είναι και η πολιτική που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια στο θέμα των ζωοτροφών: Η διοίκηση αποφάσισε να τις παρέχει στους αγρότες με πίστωση και χωρίς καν προκαταβολές, γεγονός που οδήγησε σε χρέη των τελευταίων προς την οργάνωση, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, περίπου!

Η δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μεγάλη συνεταιριστική οργάνωση του νομού μας, έχει κάνει τη διοίκηση ν` αναζητεί τελευταία επενδυτές για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της. Μάλιστα, στις σκέψεις του προέδρου, Χαράλαμπου Παυλίδη, είναι και η προσέγγιση του Ιβάν Σαββίδη, με στόχο ν` αξιοποιηθούν εγκαταστάσεις όπως οι αλευρόμυλοι της Καλίνδριας!

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους διοικούντες είναι και η αναγκαστική μετατροπή της Ένωσης σε Συνεταιρισμό, κατά το παράδειγμα της Αξιούπολης και πολλών άλλων ΕΑΣ ανά τη χώρα. Η μετατροπή πρέπει να γίνει μέχρι τον επόμενο μήνα, αλλά η διοίκηση τηε ΕΑΣ δεν φαίνεται να την βλέπει με καλό μάτι και στόχος της θα είναι να εξασφαλίσει την παράταση του χρόνου γι` αυτήν την μετατροπή.

 

Σχολιάστε