My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Στοπ στην ανθρωπιστική κρίση”

“Θα ήθελα να δω μέσα στον επόμενο χρόνο, να έχουμε κατορθώσει να εξαλείψουμε την ανθρωπιστική κρίση που έκαναν στη χώρα μας πραγματικότητα τα μνημόνια”, υπογραμμίζει η Ειρήνη Αγαθοπούλου στο Debate των νέων στο pinakio.blogspot.gr.

agathopoulouΗ συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτού Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής:

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να θέσεις υποψηφιότητα στις εκλογές;

Έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις εκλογές του 2012. Ήταν ιστορική στιγμή για τον τόπο μου: για πρώτη φορά ο νομός Κιλκίς εξέλεξε γυναίκα βουλευτή και μάλιστα από τον χώρο της Αριστεράς. Είχα λοιπόν την τιμή να είμαι η φωνή των συμπολιτών μου στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, να μεταφέρω εκεί τα προβλήματα τους και να διεκδικώ μαζί τους και με τον ΣΥΡΙΖΑ τα δίκαια αιτήματά τους. Θεωρώ πως σήμερα βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο ιστορικό σταυροδρόμι κι όλα πια δείχνουν πως η Ελλάδα έχει διαλέξει πορεία: έχει διαλέξει να πει «τέρμα» στα μνημόνια και στους εγχώριους εκπροσώπους τους, έχει διαλέξει να πει «τέρμα» στο φόβο. Σε αυτή την τόσο κρίσιμη ιστορική συγκυρία, δεν μου πέρασε καν από το μυαλό να μην είμαι ενεργό κομμάτι της ανατροπής που έχει ξεκινήσει και την οποία θα επισφραγίσει η 25η του Γενάρη.

Είσαι νέα και ξέρεις πως η γενιά σου μαστίζεται από την ανεργία, αν σου δοθεί το Βήμα ποιες θα είναι οι προτάσεις σου για την άμεση καταπολέμηση της;

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκτηση της εργασίας προβλέπει την αύξηση των θέσεων εργασίας της τάξης των 300.000 στο σύνολο της οικονομίας (ιδιωτικός, δημόσιος και τομέας αλληλέγγυας οικονομίας). Προβλέπει την εξοικονόμηση πόρων για την επέκταση του δικαιώματος ανεργίας σε περισσότερους δικαιούχους. Προβλέπει την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων που μεθοδευμένα διέλυσαν οι μνημονιακές συγκυβερνήσεις, την επαναφορά της μετένεργειας, της διαιτησίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την κατάργηση των ρυθμίσεων για τις μαζικές απολύσεις και την ενοικίαση εργαζομένων. Οι άμεσες αυτές ενέργειες είναι για μένα το αναγκαίο πρώτο βήμα προκειμένου να αρχίσουμε να μειώνουμε τα ποσοστά της ανεργίας στη χώρα μας.

Σε περίπτωση που διαφωνούσες με την γραμμή που θέτει το κόμμα θα έβγαινες εκτός πλαισίου;

Η στράτευσή μου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία επιλογή πολύ συνειδητή. Συντάσσομαι με τις αξίες, την πολιτική ηθική και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζομαι λοιπόν πως θα έπρεπε να συμβεί κάτι συνταρακτικό, κάτι που δεν μπορώ καν να διανοηθώ αυτή τη στιγμή, ώστε να διαχώριζα τη θέση μου. Τόσο τα μέλη όσο κι ο συνολικός οργανισμός που λέγεται «κόμμα» βρισκόμαστε σε ανοιχτή, διαρκή και παραγωγικά διαλεκτική σχέση. Υπάρχουν τα θεσπισμένα όργανά του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν προβλεπόμενες διαδικασίες, υπάρχει το καταστατικό του συνεδρίου μας. Δεν είμαστε ένα κόμμα όπου τα μέλη αδρανούν πειθαρχώντας άβουλα στα διαγγέλματα του αρχηγού τους.

Πρέπει στην Βουλή να μπουν νέοι άνθρωποι και να αντικαταστήσουν τους επαγγελματίες πολιτικούς;

Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα. Αυτό το έχουμε ξεχάσει. Πρέπει να το ξαναθυμηθούμε. Όταν κάποιος δεν έχει πλέον να προσφέρει οφείλει να αποχωρεί και να δίνει τόπο στο νέο, που πάντα κάτι καινούριο κομίζει. Η γενιά μου είναι η γενιά της ανεργίας και της εκμετάλλευσης, η γενιά των κουτσουρεμένων ονείρων. Αυτή η γενιά είναι αναγκαίο να αρθρώσει τη φωνή της στο κοινοβούλιο.

Πως ονειρεύεσαι την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια και πως εσύ μπορείς να συμβάλλεις σε αυτό;

Θα ήθελα να δω, μέσα στον επόμενο χρόνο, να έχουμε κατορθώσει να εξαλείψουμε την ανθρωπιστική κρίση που έκαναν στη χώρα μας πραγματικότητα τα μνημόνια. Θα ήθελα να δω την κοινωνία μας να έχει περιθωριοποιήσει τον φασισμό. Θα ήθελα να δω τους συνομήλικους μου να επιστρέφουν σε μια οικονομία που θα έχει πάρει τον δρόμο της ανασυγκρότησής της. Θα ήθελα να δω να ανθίζουν νεανικές πρωτοβουλίες εργασιακών συνεταιρισμών και αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων και τα ποσοστά της ανεργίας να παίρνουν καθοδική πορεία. Θα ήθελα να δω μια χώρα όπου κανείς δεν στερείται τα βασικά του δικαιώματα: στη ζωή, στην υγεία, στη μόρφωση, αλλά και τα κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα που έχουν καταστρατηγηθεί σε αδιανόητο βαθμό. Ονειρεύομαι την Ελλάδα ως μια χώρα στην οποία βασικό και αδιαπραγμάτευτο αξίωμα, το οποίο πρωτίστως θα διασφαλίζει η ίδια η Πολιτεία, θα είναι «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη».

Τέλος, που κατεβαίνεις και γιατί να σε τιμήσει ο κόσμος με την ψήφο του;

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό του Κιλκίς!

 

Σχολιάστε