My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Στον Αγιάκ οι περιπατητές του Κιλκίς

Από τον χώρο της αναμενόμενης μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων δίπλα στην ΒΙΠΕ άρχισε ο δύσβατος παραποτάμιος του Αγιάκ περίπατος που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς μαζί με την Περιβαλλοντική Ομάδα Χέρσου ‘Αγιάκ’ την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Χρ. Ανδρεανίδης έκανε αναλυτική γεωφυσική περιγραφή για τους χειμάρρους από Ακρίτα – Δοϊρανη- Κορυφή- Πλαγιά-Κορομηλιά-Ξηρόβρυση-Μεταλλικό που καταλήγουν στον Αγιάκ αλλά κυρίως τους χειμάρρους από τον Βιολογικό Καθαρισμό της ΒΙΠΕ και τον χώρο της Μ.Ε.Ε.Β.Α με άδεια ίδρυσης από τους Μυλωνά -Μυτηληναίου, έκανε ενημέρωση για την μονάδα και την διασφάλιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης όπως ενημερώθηκε με την τριμελή επιστημονική επιτροπή του Συλλόγου που έκανε επαφές τόσο με την Περιφερειακή Ενότητα όσο και με την ΔΙΒΙΠΙΤΕΚ.

Επανέλαβε την άποψη του Συλλόγου πως καλύτερα να επεξεργαζόμαστε τα απόβλητα παρά να τα πετάμε όπου να είναι. Εξέφρασε τις δυσκολίες σε χαλεπούς ενεργειακούς και οικονομικούς καιρούς.

Επικαιροποίησαν όσοι παρευρέθηκαν την υπερηφάνεια τους για τις διεθνούς εμβέλειας βιομηχανικές μας μονάδες όπως ανέφερε ο ομιλητής που μάλιστα φορούσε και μπλούζα με το λογότυπο της KLEEMAN από την πλευρά της καρδιάς και την σφραγίδα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου με το άσπρο τριαντάφυλλο – έμβλημα στην πλάτη.

Πάνω από 100 ίδιες μπλούζες που μας προσέφερε η KLEEMAN μοιράσαμε στον περίπατο πόλης του 2015 την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Καθρέφτες της χώρας είναι οι βιομηχανίες από την ALUMIL μέχρι τις μικρότερες της ΒΙΠΕ Κιλκίς. Κατέλυσαν για γεύμα στην ξεχωριστή ταβέρνα του Τάσου Ιγνατιάδη στο Ηλιόλουστο όπου του υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Γιαννουλίδης που προσέφερε και ωτία που έφερε από το σπίτι του.

Έκπληξη η ορχήστρα του Λεωνίδα ως έκτατη συμμετοχή. Κορύφωση της διάθεσης των συμμετεχόντων ήταν τα Καρσλίδικα με ντόπιους κλαρίνο-νταούλι. Ο Χρ. Ανδρεανίδης τόνισε την ομοιότητα του οικισμού που περιβάλλεται από τον ποταμό Αγιάκ ακριβώς όπως το Φαχρέλ του Αρταχάν που περιβάλλεται ανατολικά από τον Κούρο Ποταμό. Οι από το Φαχρέλ Καυκάσιοι Πρόσφυγες επέλεξαν το Ηλιόλουστο για να τους θυμίζει το Φαχρέλ.

Σχολιάστε