My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στον αέρα τα σχολικά γεύματα

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ενέκρινε την υποβολή πρότασης προς την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για την υλοποίηση του προγράμματος παροχής σχολικών γευμάτων στα σχολεία του Δήμου Κιλκίς. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ που ανέδειξε το θέμα, δεν είναι αυτονόητη η ένταξη του δήμου στις επιλεγείσες περιοχές, λόγω της περικοπής της δαπάνης για την στήριξη του προγράμματος από την κυβέρνηση κατά 50%.

Αναλυτικά, η παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε τα εξής:

“Μετά την ανάδειξη του θέματος της απουσίας σχολικών γευμάτων στα σχολεία του Δήμου Κιλκίς από την δημοτική παράταξη του «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» με εισηγητή τον Δ. Αγαθόπουλο, την  κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτή Κιλκίς κ. Αγαθοπούλου, και το αίτημα της Διεύθυνσης της Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, η Σχολική Επιτροπή του Δήμου, με ομόφωνη απόφασή της εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την υποβολή πρότασης προς την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για την υλοποίηση του προγράμματος παροχής σχολικών γευμάτων στα σχολεία του Δήμου Κιλκίς. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων στο θέμα της χρηματοδότησης αυτού του προγράμματος, δυστυχώς δεν είναι αυτονόητη η ένταξη του Δήμου μας στις επιλεγείσες περιοχές. Η περικοπή της συνολικής δαπάνης για την στήριξη του προγράμματος από την σημερινή κυβέρνηση κατά 50% δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια ένταξης. Για δε την κεντρική Μακεδονία η περικοπή ανέρχεται σε ποσοστό 64% του προϋπολογισμού των σχολικών γευμάτων που δίδονταν για το σχολικό έτος 2019-2020.

Μετά από μία τέτοια δυσμενή εξέλιξη από την σημερινή ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας και παιδείας, ο Δήμος Κιλκίς πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του για την ένταξή του στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις του νόμου, περισσότερο και από άλλες περιοχές που είχαν επιλεγεί μέχρι τώρα. 

Η επιλογή χορήγησης σχολικών γευμάτων, ξεκίνησε δειλά το 2016, από την τότε ηγεσία του Υπουργείου εργασίας με μια χρηματοδότηση της τάξης των 30.000.000 ευρώ, υπερδιπλασιάστηκε το ποσό την περίοδο 2018- 2019 και είχε σαν στόχο να χορηγούνται τα γεύματα την περίοδο 2020-2021 καθολικά σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας σιτίζοντας 400.000 παιδιά.

Οι πολλαπλές ευεργετικές συνέπειες των σχολικών γευμάτων είναι αδιαμφισβήτητες τόσο στην καταπολέμηση της φτώχειας και των ανισοτήτων ανάμεσα στα παιδιά όσο και για την εκπαίδευσή τους στη σωστή διατροφή και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Για τον λόγο αυτό η δημοτική παράταξη «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» θα συνεχίσει να τα διεκδικεί για όλα τα παιδιά του Δήμου Κιλκίς μέχρι αυτά να γίνουν πράξη.”

ΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ  ΛΕΝΑ

ΣΕΪΤΑΝΙΩΤΗΣ   ΑΛΕΞΗΣ

Σχολιάστε