My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στον ίδιο τόπο για τον ίδιο λόγο

floridis-panagiotisΤου Παναγιώτη Φλωρίδη.


Την περασμένη Τρίτη 18 Μαρτίου ο δήμος Αιγάλεω εξέδωσε μια ανακοίνωση που προκάλεσε σοκ: Ξεκίνησε τη διοργάνωση σεμιναρίων για την αποφυγή αυτοκτονιών!

Την ίδια μέρα έγινε γνωστό ότι τα νέα “προαπαιτούμενα” από την Τρόικα μέτρα, θα περάσουν από τη Βουλή με ένα άρθρο. Είναι αυτά που ζητούν οι δανειστές προκειμένου να μας δώσουν τη “δόση” μας. Είναι αυτά που θα οδηγήσουν κι άλλους συμπολίτες μας στην απελπισία, την πείνα και κάποιους στην αυτοκτονία.

Η πρωτοβουλία του δήμου Αιγάλεω σοκάρει. Με δεύτερη ανάγνωση όμως, προκαλεί θαυμασμό και αποτελεί απόδειξη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί, δικαιούται και υποχρεούται να είναι πανταχού παρούσα. Δείχνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ξεπεράσει τη διαχειριστική μονομέρεια της περίφημης καθημερινότητας. Η “θεοποίηση” της λακκούβας και του κάδου απορριμμάτων πρέπει να εγκαταλειφθεί. Αυτά θα πρέπει να είναι αντικείμενο μιας καλά οργανωμένης Υπηρεσίας του δήμου και όχι ένα πεδίο πλούσιας ψηφοθηρίας για τον εργατικό κι απ’ τα άγρια χαράματα αφυπνιζόμενο αντιδήμαρχο καθαριότητας.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να απεγκλωβιστεί πλέον από τα γραφεία και τις πολύωρες ακροάσεις. Πρέπει να μπει “στα βαθειά”, αφού όλα δείχνουν ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά έκτακτη, βίαιη και θανατηφόρα. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να συζητήσει με τον απελπισμένο δημότη δίνοντάς του αισιοδοξία, βγάζοντάς τον από το καταθλιπτικό σπίτι της ανεργίας, της φτώχειας, της απελπισίας. Η κατάσταση είναι έκτακτη και πλήττει πολλούς. Αρα και τη λύση θα τη βρουν οι πολλοί, αρκεί να βρεθούν στον ίδιο τόπο για τον ίδιο λόγο. Οχι με την απομόνωση του κινητού μηνύματος και του απρόσωπου facebook.

Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αποδείξει στο δημότη ότι δεν υπάρχει το “αυτά δεν γίνονται”. Ολα γίνονται, αρκεί να υπάρχει θέληση, πίεση και προγραμματισμός. Ενα απ’ αυτά που δεν γινόταν ήταν πχ το “ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”. Μια εκδήλωση που προσέλκυσε παραγωγούς και επιχειρηματίες απ’ όλη τη χώρα. Μια εκδήλωση που προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο το νομό και έξω απ’ αυτόν. Μια εκδήλωση που έδειξε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα κυριολεκτικά σώζει. Ζωές και οικογένειες. Αρκεί να υπάρχει μια σωστή καθοδήγηση, μια έμπρακτη συμπαράσταση από ειδικούς, μια λογική και εύλογη χρηματοδότηση, μια έρευνα αγοράς για τη διάθεση των προϊόντων. Κάτι επίσης που “δεν γινόταν” ήταν η τριήμερη Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων όλης της χώρας στο Κιλκίς, παρουσία νυν και πρώην υπουργών. Μια ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών από τους κατ’ εξοχήν εκπροσώπους του επιχειρείν. Ηταν κάτι που όντως “δεν γίνεται”, αφού η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων συγκαλεί Συνέλευση εκτός Αθηνών μόνο μια φορά το χρόνο. Και με πίεση και άρτια οργάνωση από το Επιμελητήριο Κιλκίς, ο νομός μας και ο δήμος Κιλκίς βγήκαν ασπροπρόσωποι.

“Εξ όνυχος τον λέοντα” υποστήριζαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Κάποια δείγματα στη λειτουργία προσώπων είναι ισχυρές ενδείξεις της φιλοσοφίας και της λειτουργίας τους. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς έδειξε δείγματα σαφέστατα και χειροπιαστά. Και πάνω απ’ όλα με ενέργειας που στην αρχή προκαλούσαν ειρωνεία, υλοποιούμενες θεαματικά στη συνέχεια, έδειξε ότι το “αυτά δεν γίνονται” καταργείται.

Στις εκλογές του Μαΐου για το δήμο Κιλκίς, ο κ. Τονικίδης διεκδικεί την θετική άποψη των συνδημοτών του. Από μια τέτοια διαδικασία και δοκιμασία προσωπικά δεν θα μπορούσαμε να απουσιάσουμε. Οικειοθελώς. Οχι με επιστράτευση.

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε