My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στολισμένος ο δημόσιος χώρος

Η θεματογραφία των Χριστουγέννων αποτυπώνεται και φέτος στο δημόσιο χώρο, στις πλατείες και στους δρόμους του Δήμου Κιλκίς.

Γιορτινή είναι η όψη του Δημαρχείου, του π. Δημοτικού Καταστήματος απέναντι και της πλατείας Λατσιών, με τα χρυσοκέντητα λαμπιόνια, τις διακοσμητικές ασύμμετρες κουρτίνες, το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, τη γαλάζια μπάλα – στολίδι στη μέση της πλατείας και τα επίστηλα δεντράκια να φωτίζουν την οδό της Γ. Καπέτα.

Λουσμένη στο φως των αστεριών είναι η πλατεία Ειρήνης στο κέντρο της οποίας βρίσκει θέση η ταπεινή χριστουγεννιάτικη φάτνη ενώ με μεγάλες βάσεις αστεριών στολίζονται το πάρκο της Γαλήνης, η είσοδος της πόλης από Θεσσαλονίκη και το Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς.

Τα παραδοσιακά μεγάλα καράβια στο τρίγωνο του Γενικού Νοσοκομείου, στην περιφερειακή οδό της Μ. Αλεξάνδρου μαζί με το στολισμένο με αστέρια δέντρο, οι αστραφτερές αψίδες στην αρχή της Καλούδη και στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, το χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω στη μονή του Αγίου Γεωργίου δίνουν την χαρμόσυνη μαρτυρία της έλευσης του Θεανθρώπου.

Τον εορταστικό διάκοσμο συμπληρώνουν ιδανικά και φέτος επίστηλα σώματα, γιρλάντες σε κεχριμπαρένιες και ασημένιες αποχρώσεις τοποθετημένες στις κεντρικές αρτηρίες της 21ης Ιουνίου και της Ελ. Βενιζέλου και οι χρυσαφένιοι φωτιστικοί στύλοι 25ης Μαρτίου, Κ. Γαβριηλίδη, Εθνικής Αντίστασης, Λέκκα Πόντου, Χαρίτωνος και Καλούδη.

Με περισσότερες εορταστικές παραστάσεις (επίστηλα σώματα, αγγελάκια, φάτνες, ελαφάκια εν κινήσει, φωτοσωλήνες δέντρων και λαμπιόνια) ενισχύθηκε ο γιορτινός στολισμός στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και στα χωριά όπου στη διακόσμηση μαζί με το Δήμο συνεισέφεραν οι Κοινότητες και οι κατά τόπους Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

Το συνολικό αποτέλεσμα είναι άρτιο και δικαιώνει τις προσπάθειες του Δήμου και των συνεργείων που εργάστηκαν, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να προσφέρουν μηνύματα αισιοδοξίας και λαμπερές χριστουγεννιάτικες εικόνες στους δημότες”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Σχολιάστε