My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στις 26 Σεπτεμβρίου, η γενική απεργία

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας κατά των νέων μέτρων λιτότητας την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 και συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί, στο Πεδίο του Άρεως, εξήγγειλαν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης,» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι «όσο οι δανειστές εμμένουν στην εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών τόσο θα εντείνεται ο αγώνας των συνδικάτων».

Η ΓΣΕΕ αναφέρεται επίσης στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής με την οποία ακυρώθηκαν οι απολύσεις που έγιναν στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με την επίκληση του άρθρου 5 της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου του 2012, για την κατάργηση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης και του Κανονισμού Προσωπικού και σημειώνει ότι αναμένει την ίδια θαρραλέα και δίκαιη αντιμετώπιση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητείται στις 2 Νοεμβρίου 2012 η αίτηση της Συνομοσπονδίας για την ακύρωση συνολικά της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπέρ της γενικής απεργίας η ΔΟΕ
Νωρίτερα, το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) που συνεδρίασε σήμερα, έστειλε έγγραφο προς τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Κ. Τσικρικά, ζητώντας του να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ γενική απεργία με χαρακτηριστικά διαρκείας -όπως σημειώνει- στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα τον καλεί: «σε κάθε περίπτωση και εφόσον υπάρχουν καθυστερήσεις, από την πλευρά της ΓΣΕΕ, να κηρύξετε 3ήμερη ή 5ήμερη απεργία στο δημόσιο την εβδομάδα συζήτησης και ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή. Να αναλάβετε πρωτοβουλίες για συντονισμό όλων των εργαζομένων από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης των νέων μέτρων. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνουμε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του κοινού αγώνα. Η βαρβαρότητα πρέπει να ανατραπεί».

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι δάσκαλοι διαπιστώνοντας, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους:

– Τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ “που θα διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τους μισθούς μας αλλά και το κοινωνικό κράτος”.

– Τις διαρροές από κύκλους των δανειστών για διάλυση και των τελευταίων κατακτήσεων των εργαζομένων (κατάργηση πενθήμερης εργασίας, αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση).

– Τη συστράτευση πολλών κλάδων εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην απεργία της ΔΟΕ στις 12/9/2012 (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΤΕΕ) που δείχνει τον δρόμο για κοινές δράσεις κλπ».

Ethnos.gr 

Σχολιάστε