My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στη μνήμη του καπετάν-Ράμναλη

Με βαθύ αίσθημα πατριωτισμού και συγκίνησης ο Δήμος Κιλκίς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ισώματος ‘’Καπετάν Ράμναλης’’ τίμησαν την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα και τη μνήμη του Μακεδονομάχου ήρωα καπετάν Ράμναλη.

Ξεχωριστό τόνο στην θεσμοθετημένη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, έδωσε η παρουσία στο μνημείο του καπετάν Ράμναλη μελών του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηρακλείου Λαγκαδά, ντυμένων με την παραδοσιακή μακεδονική στολή.

Επιμνημόσυνη δέηση σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας έψαλε ο εφημέριος του Ισώματος Μάριος Ντεμίρογλου.

Ακολούθησε ομιλία από τον δημοτικό σύμβουλο, εκπαιδευτικό Αναστάσιο Καζαντζίδη με αναφορές στο πρόταγμα του Μακεδονικού Αγώνα, στον Παύλο Μελά και σε όλους όσοι απέκρουσαν με θάρρος και αυταπάρνηση, ανάμεσά τους και ο καπετάν Ράμναλης, τους Βουλγάρους εισβολείς δίνοντας σκληρές μάχες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Τα επικά κατορθώματα του Γιάννη Βίλιογλου (Ράμναλη) και η ένοπλη δράση του ιδίου και των συγχωριανών του τοποθέτησαν το Ίσωμα στο υψηλό βάθρο της ιστορίας του Μακεδονικού Αγώνα ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του ομιλητή.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι η Μακεδονία βγήκε στο ξέφωτο της ελευθερίας με το αίμα

των Μακεδονομάχων ενώ τόνισε ο Δήμος Κιλκίς επιδοτεί με την αιγίδα του την εκδήλωση για να καταδείξει την ιστορικότητα του τόπου και την ηρωική μορφή του Μακεδονομάχου Ράμναλη. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων ‘’Ο Παύλος Μελάς’’ Μιχαήλ Παπανούσης.

Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ισώματος Βάγια Θρήσκου, ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων και με χορούς από το τμήμα ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηρακλείου Λαγκαδά.

Πηγή: Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς

Σχολιάστε