My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Στη Κόνιτσα το 5ο Δημοτικό του Κιλκίς

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού μας προγράμματος “Επιστήμη και Αειφορία” επιλεχτήκαμε να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα του ΚΠΕ Κόνιτσας “Ορεινά περιβαλλοντικά μονοπάτια”.

Έτσι, στις 5 και 6 Ιουνίου 2018 βρεθήκαμε φιλοξενούμενοι στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κόνιτσας, στη μαθητική εστία της Κόνιτσας. Ήδη αφού βγήκαμε από την Εγνατία οδό, βιώσαμε την μαγευτική εμπειρία του φυσικού τοπίου της Ηπείρου: καταπράσινα βουνά, φαράγγια και ποτάμια μπορεί να δυσκόλεψαν τη διαδρομή μας, αλλά μας αποζημίωσαν με την υπέροχη φυσική ομορφιά τους!

Η πρώτη μας επίσκεψη, ήδη από το απόγευμα της ημέρας άφιξής μας ήταν στον Αώο ποταμό, στις παρυφές της πόλης και στο ιστορικό γεφύρι του. Ακούσαμε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και ιστορικά στοιχεία για την περιοχή και περπατήσαμε στο μονοπάτι στην όχθη του Αώου, θαυμάζοντας το μοναδικό τοπίο.

Την επόμενη μέρα μεταβήκαμε στο φαράγγι του Βοϊδομάτη και μείναμε εκστατικοί από την περιοχή. Περπατήσαμε παράλληλα με το ποτάμι για δυο ώρες περίπου και δεν θέλαμε να φύγουμε. Απολαύσαμε κάθε λεπτό της παραμονής μας εκεί.

Βουτήξαμε τα πόδια μας στο δροσερό νερό, είδαμε παρέες να κάνουν ράφτιγκ στα ήρεμα νερά του Βοϊδομάτη, παρατηρήσαμε τη χλωρίδα, ακούσαμε διάφορα πουλιά, είδαμε πεταλούδες, κάμπιες, λιβελούλες κι εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας για την αειφορική διαχείριση των, προστατευόμενων με διεθνείς συνθήκες, φυσικών τοπίων.

Στην επιστροφή μας κάναμε μια στάση στο ιστορικό Μέτσοβο για βόλτα και φαγητό κι επιστρέψαμε με την αίσθηση ότι ήταν τόσα πολλά αυτά που είδαμε και περισσότερα αυτά που δεν προλάβαμε να επισκεφτούμε.

Η φιλοξενία στη μαθητική εστία ήταν πολύ καλή κι άρεσε πολύ στα παιδιά η κατασκηνωτική φάση. Η δε παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ, οι κκ Φίλιππος Καραμπίνας, Ελένη Χρηστιά, Χριστίνα Ντάγκα και Χρήστος Σακαρέλης, μας φέρθηκα άψογα κι απολαύσαμε αμφότεροι την αλληλεπίδραση. Η αίσθηση που έμεινε σε όλους, οικοδεσπότες και φιλοξενούμενους, ήταν “να ξαναβρεθούμε”.

Δελτίο τύπου 5ου δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Σχολιάστε