My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Στηρίξτε τον κόσμο της εργασίας”

Σε δήλωσή του με τίτλο “στηρίξτε άμεσα τον κόσμο της εργασίας”, ο πολιτευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αναστασιάδης, “διαπιστώνοντας την απειλή της δημιουργίας μιας νέας στρατιάς ανέργων στη χώρα”, αναφέρει τα εξής:

“Η πανδημία του νέου κορονοϊού πέρα από τον υγειονομικό της χαρακτήρα έχει επιβραδύνει δυστυχώς και τη λειτουργία της οικονομίας με πολύ σημαντικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις.

Η Κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης με σκοπό να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο κόσμος της εργασίας να δεχθεί ακόμη ένα πλήγμα με απολύσεις, περικοπή μισθών και δυσμενή αλλαγή των συλλογικών συμβάσεων. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί στη χώρα μια νέα στρατιά ανέργων.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ένα ενδιάμεσο ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο για την επιδότηση της εργασίας στις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Η χρηματοδότηση του προγράμματος μπορεί να γίνει από τους πόρους που πρόσφατα έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την στήριξη των εθνικών οικονομιών και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, από τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που μέρος αυτών τα δικαιούμασταν ούτως ή άλλως καθώς και ένα μικρό μέρος από τα αποθεματικά του Ελληνικού κράτους.

Με το ενδιάμεσο αυτό πρόγραμμα μπορούμε να ενισχύσουμε την παραγωγική βάση, αποφεύγοντας να πληρώσουμε τα επόμενα χρόνια ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Είναι άμεση ανάγκη να μείνει ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία, ώστε με ομαλές συνθήκες να δημιουργήσουμε το μέλλον της πατρίδας μας.”

Σχολιάστε