My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στα χαρακώματα, οι φαρμακοποιοί

Στα χαρακώματα παραμένουν οι φαρμακοποιοί, αναμένοντας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόϊκα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 5 Μαρτίου με μοναδικό θέμα την αξιολογηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα με ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις.

farmakopoioifarmakΕάν υιοθετηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να  γίνουν με κλειστά φαρμακεία, διαμηνύουν οι Φαρμακοποιοί. Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί απο το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου, να δώσει το έναυσμα άμεσων και ξαφνικών κινητοποιήσεων.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεoδοσιάδης, “δεν θα υπάρξει ούτε λεπτό διαλόγου σε περίπτωση που η Τρόικα, υιοθετήσει οποιεσδήποτε απο τις θέσεις , όπως εκφράζονται απο το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κλάδος μας έχει προσφέρει πολλά για την αντιμετώπιση της κρίσης και έχει πληγεί πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τα τελευταία χρόνια.

Το πρόσχημα του ανταγωνισμού δήθεν προς όφελος των ασφαλισμένων δεν πείθει κανέναν. Οι συνεχιζόμενες διαρροές του υπουργού Ανάπτυξης  που αφορούν πλέον και θεσμικά μας θέματα, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα”, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Τα 11.000 φαρμακεία είναι έτοιμα να κατεβάσουν ρολά  γιατί δεν θα έχουν πλέον καμιά δυνατότητα επιβίωσης. Το αποτέλεσμα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Καίϊμπριτζ που δημοσιεύεται στο διεθνούς κύρους Περιοδικό “ΤΗΕ LANCET” και μιλάει για την μεγαλύτερη περικοπή δαπανών στην Υγεία που έχει  γίνει ποτέ σε χώρα της Ε.Ε. , είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση σε αυτούς  που έχουν φθάσει στο σημείο να ομιλούν ακόμη και για  απελευθέρωση τιμών φαρμάκων.

“Τα φάρμακα δεν είναι καταναλωτικά προϊόντα. Ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Οι φαρμακοποιοί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών , έχοντας εξαντλήσει  τα περιθώρια τους και δεν συζητούν οποιαδήποτε αλλαγή θεσμικής λειτουργίας των φαρμακείων, όπως την επιδιώκουν οι εκφραστές μεγάλων συμφερόντων. Οποιαδήποτε απόκλιση από τις επίσημες διαβεβαιώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Υπουργού Υγείας, θα είναι αιτία πολέμου”, καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης.

Σχολιάστε