My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στα ταρταρα το ΠΑΣΟΚ, στα υψη η ΔΗΜΑΡ!

Την απόλυτη δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και την μεγάλη αύξηση της προτίμησης των πολιτών στη ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και προσωπικά στον Φώτη Κουβέλη καταγράφει το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται η σταθεροποίηση των ποσοστών της Ν.Δ., που παραμένει μακριά απ` την πολυπόθυτη γι` αυτήν αυτοδυναμία.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να χάνει μέσα σε έναν μόλις μήνα 6 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων και το ποσοστό του συρρικνώνεται στο 8% και είναι στην 5η θέση.  Αντίθετα η ΔΗΜ.ΑΡ., κερδίζοντας 4,5% από τον Ιανουάριο, είναι δεύτερο κόμμα, με ποσοστό 18%. Ακολουθεί το ΚΚΕ, σταθερό στο 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης σταθερός στο 12%, ο ΛΑΟΣ με μικρή υποχώρηση των ποσοστών του στο 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι, επίσης με μικρή υποχώρηση, στο 3,5%. Στο 2% καταγράφεται η εκλογική επιρροή της ΔΗ.ΣΥ. ενώ 3% συγκεντρώνει η «Χρυσή Αυγή», ποσοστό που της επιτρέπει να αισιοδοξεί ότι μπορεί να μπει στην επόμενη Βουλή!

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες (56%), και είναι ο μόνος για τον οποίο οι θετικές γνώμες υπερτερούν των αρνητικών. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 41%, ο Αντώνης Σαμαράς με 31%, η Αλέκα Παπαρήγα με 27%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, η Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 9%.

Η θητεία του ως πρωθυπουργού έχει συνέπειες στην εικόνα του κ. Λουκά Παπαδήμου, για τον οποίο το 48% των πολιτών εμφανίζονται να έχουν αρνητική γνώμη, έναντι του 46% που έχουν θετική. Ωστόσο, η γνώμη για τον πρωθυπουργό είναι συντριπτικά πιο αρνητική σε σχέση με την ικανοποίηση των πολιτών από τη λειτουργία της κυβέρνησης, για την οποία το 91% δηλώνουν δυσαρεστημένοι.

Την ίδια στιγμή, οι αρνητικές γνώμες για την Ε.Ε., με ποσοστό 54%, υπερτερούν των θετικών, που φθάνουν το 41%. Πάντως, οι πολίτες εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή. Το 70% θεωρεί ότι τα πράγματα για τη χώρα θα ήταν χειρότερα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ το 15% απαντά ότι θα ήταν μάλλον καλύτερα.

Σχολιάστε