My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Στα σκαριά τα νέα πολεοδομικά

Το πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ), τα οποία αποτελούν το κύριο εργαλείο με το οποίο καθορίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης και περιοχές προς πολεοδόμηση (επεκτάσεις σχεδίων ή νέες αναπτύξεις), αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης που είχε χθες Πέμπτη ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συζητήθηκε η αναγκαιότητα ένταξης των δύο δήμων του νομού Κιλκίς στις πρώτες ομάδες των εν λόγω ΤΠΣ, τα οποία περιλαμβάνουν και άλλες συνιστώσες, όπως η οριοθέτηση οικισμών χωρίς όρια και ο χαρακτηρισμός των τοπικών δρόμων.

Όπως τονίζει ο κ. Γεωργαντάς, υπογράμμισε στον κ. Ταγαρά την ανάγκη να είναι οι δύο δήμοι μας από τους πρώτους που θα χρηματοδοτηθούν, αίτημα στο οποίο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανταποκρίθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Ταγαράς ενημέρωσε ότι έχει ήδη υπογράψει την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου σε περιοχή πλησίον του οικισμού Χέρσου, για τον καθορισμό χώρου Νέων Κοιμητηρίων, καθώς και την έγκριση οδού, κάτι που επιλύει μια εκκρεμότητα πολλών ετών και ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Σχολιάστε