My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στα κάγκελα πλέον οι μαθητές!

Οι πρώτες καταλήψεις σχολείων στο νομό Κιλκίς επί νέας κυβέρνησης, εκδηλώθηκαν νωρίς στη νέα σχολική χρονιά.

Οι μαθητές των ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου, Σ.Σ. Μουριών και Ευρωπού βρίσκονται πλέον κυριολεκτικά στα κάγκελα των σχολείων τους για το λόγο ότι δεν έχουν ακόμα εγκριθεί τα ολιγομελή τμήματα στα εν λόγω σχολεία.

Κάτι, που δεν ζητούν βέβαια μόνο οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους, καθώς και η ΕΛΜΕ Κιλκίς, με επιστολές που ήδη απέστειλαν στην ηγεσάι του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Φραγγίδης

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, ώστε να ενημερωθεί για τις καταλήψεις των μαθητών που αφορούν την άμεση έγκριση του ολιγομελούς τμήματος Οικονομίας και Πληροφορικής.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Λαζαρίδου πληροφόρησε τον βουλευτή ότι το Υπουργείο δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση σε ένα θέμα που ταλανίζει άδικα την σχολική μονάδα, καθότι υπάρχουν καθηγητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων που υπηρετούν στο Λύκειο και η λειτουργία του τμήματος δεν χρήζει πρόσληψης επιπλέον αναπληρωτών.

Στην συνέχεια ο κ. Φραγγίδης επισκέφθηκε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και συζήτησε με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια κ. Περιστέρη. Ο βουλευτής επισήμανε την κακή και πρόχειρη αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε, τονίζοντας ότι από το Υπουργείο Παιδείας δεν έγιναν οι απαιτούμενοι χειρισμοί ώστε να δοθεί άμεση και ουσιαστική λύση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Δήλωσε δε, ότι αν στο άμεσο χρονικό διάστημα δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα, προτίθεται να παρέμβει σε κεντρικό επίπεδο.

“Με μαθηματική ακρίβεια διαμορφώνεται συνειδητά σε γονείς και μαθητές η αντίληψη της μετακίνησης σε μεγαλύτερες αριθμητικά σχολικές μονάδες του Νομού Κιλκίς, ώστε τα επόμενα χρόνια να προκύψει σοβαρό ενδεχόμενο κλεισίματος των μικρών σχολικών μονάδων”, τονίζει ο κ. Φραγγίδης.

Σχολιάστε