My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Στάχτη 250 στρ. δάσους σε Παιονία

Από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου σε δασική έκταση σε απόσταση 5 χλμ. απ` τον οικισμό της Πλαγιάς Παιονίας, κάηκαν διακόσια 250 στρέμ. δασικής έκτασης.

pyrkagia-001Για την αντιμετώπιση του συμβάντος, κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Γουμένισσας με 5 πυροσβεστικά οχήματα και 18 πυροσβέστες, ενώ υπήρξε και ενίσχυση τόσο από την Π.Υ. Κιλκίς με 4 πυροσβεστικά οχήματα και 10 πυροσβέστες, την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με τρία πυροσβεστικά οχήματα και 5 πυροσβέστες, την Π.Υ. Γιαννιτσών με ένα πυροσβεστικό και δύο πυροσβέστες, καθώς και από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. με πεζοπόρο τμήμα των δεκατριών πυροσβεστών. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CANADAIR CL – 415 που έκαναν τέσσερις ρήψεις νερού. Επίσης ενεργοποιήθηκε και συμμετείχε στο έργο της κατάσβεσης πυροσβεστικό βαγόνι του Ο.Σ.Ε. με έναν υπάλληλο και πλήρωμα ομάδα πυροσβεστών της Π.Υ. Γουμένισσας.

Τέλος στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν δύο χωματουργικά μηχάνήματα τύπου GREIDER (Δήμου Παιονίας και Αντιπεριφέρειας Κιλκίς), ένα όχημα πυρόσβεσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «ΤΟ ΠΑΪΚΟ» επανδρωμένο με δύο μέλη του, και ένα όχημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αξιούπολης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» επανδρωμένο με δύο μέλη του.

Η ύπαρξη ισχυρών κλίσεων στο έδαφος αλλά και η αδυναμία πρόσβασης και προσέγγισης των εστιών της πυρκαγιάς από τα πυροσβεστικά οχήματα δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης από τις επίγειες δυνάμεις. Υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης καθώς και της κυκλοφορίας των τρένων της σιδηροδρομικής γραμμής για όλο το χρονικό διάστημα της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

 

 

Σχολιάστε