My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Στάση και πορεία για την Υγεία

Tο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς “καταδικάζει την πρόθεση της κυβέρνησης για τον διχασμό των νοσηλευτών με την δημιουργία ξεχωριστών κλάδων” και συστρατεύεται στην απόφαση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για την Πανελλαδική Στάση Εργασίας (11:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.), την Πέμπτη 21 Μαΐου.

Το Σωματείο καλεί τα μέλη του στις 12:00 μ.μ. έξω από το γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου (κεντρική είσοδο – προαύλιο) για διαμαρτυρία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς στα γραφεία των τοπικών βουλευτών, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρονται και τα εξής:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Υγείας προωθεί διάταξη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές.

Το Υπουργείο Υγείας δεν μπήκε στον κόπο να καλέσει την ΠΟΕΔΗΝ για να συζητήσει τη διαχρονική θέση της που είναι ενιαίος κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν επιδιώκει να καταργήσει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Πρέπει όμως η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Πολλές βάρδιες Νοσοκομείων αποτελούνται μόνο από ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.

Η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να οριοθετήσει σαφώς τα καθήκοντα και τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσα στον ενιαίο κλάδο.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το Νοσηλευτικό Προσωπικό χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.

Οι ξεχωριστοί κλάδοι θα είναι κορύφωση της αδικίας.

Όχι στον διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού σε κλάδους.

Όχι στονδιχασμό και την διαίρεσή του.

Τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες τελείωσαν. Ήρθε η ώρα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.”

Σχολιάστε