My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άρωμα από Σουηδία και Ρουμανία

Την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017,στις 21.30 στον Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”  θα προβληθεί η Σουηδική ταινίαΟ κύριος Οβέ” (En man som heter Ove).

Μια συγκινητική κωμωδία από την Σουηδία, βασισμένη στο ομώνυμο best seller, που αποδείχτηκε μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες των τελευταίων ετών.

Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος. Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση. Παλιότερα ήταν ο διαχειριστής ενός οικισμού με όμορφα σπιτάκια και λιθόστρωτα μονοπάτια, αλλά όχι πια. Όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά κρύβεται μια λυπητερή ιστορία.

Όταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιο του Όβε, τα πράγματα θα αλλάξουν. Όχι μόνο για τον οικισμό, αλλά και τον ίδιο τον Όβε, που έκπληκτος θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία. Μια γλυκόπικρη ταινία για τους παραιτημένους ανθρώπους και τον σημαντικό αντίκτυπο που η ζωή τους μπορεί να έχει τις ζωές των άλλων.

Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία που ξέρει να ισορροπεί σωστά πάνω στην γραμμή του χιούμορ και του δράματος, που κοιτάζει με ανθρωπιά και κατανόηση τους χαρακτήρες του και ξέρει πως οι άνθρωποι είναι κάτι παραπάνω από την εξωτερική εικόνα τους. «Ο Κύριος Οβε» μιλά για την δύναμη μιας ανοιχτής καρδιάς, για την σημασία του να νιώθεις πως κάποιος σε αγαπά και σε χρειάζεται για τον τρόπο που η ζωή μας καθορίζει, αλλά και τον τρόπο που της δίνουμε σχήμα εμείς.

  • Σκηνοθεσία: Hannes Holm
  • Σενάριο: Hannes Holm
  • Πρωταγωνιστούν:Rolf Lassgard,Bahr Pars,Filip Berg
  • Χώρα: Σουηδία
  • Διάρκεια: 105′
  • Είδος ταινίας:Κωμωδία
  • Βραβεία: Κρατικό βραβείο ερμηνείας για τον   Rolf Lassgard

ΑΦΕΡΙΜ

Καλοκαιρινό Σαββατόβραδο στον Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”: Στις 15 Ιουλίου, στις 21.30. θα απολαύσουμε την πολυβραβευμένη Ρουμάνικη ταινία “Αφεριμ!”

Το 1835 ένας αστυνομικός και ο γιος του διασχίζουν τη ρουμανική ύπαιθρο, αναζητώντας έναν τσιγγάνο σκλάβο που κατηγορείται πως πλάνεψε τη γυναίκα του τοπικού άρχοντα. Αυτός ο δημόσιος υπάλληλος με υπερβολικό ζήλο, που θυμίζει σερίφη βγαλμένο από οπερέτα, οργώνει με το άλογό του τα άγρια Βαλκάνια και δεν χάνει ευκαιρία να μαθαίνει στο βλαστάρι του το νόημα της ζωής. Στη μικρή τους Οδύσσεια συναντούν ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων και πεποιθήσεων: Τούρκους και Ρώσους, Χριστιανούς και Εβραίους, Ρουμάνους και Ούγγρους. Όλοι τους βρίσκονται απέναντι ο ένας στον άλλο, αναπαράγοντας προκαταλήψεις που περνάνε από γενιά σε γενιά. Ακόμα και όταν βρίσκουν τον σκλάβο, η περιπέτεια τους απέχει πολύ απ’ το τέλος της…

Απολαυστική  ταινία που  θα σας χαρίσει εγγυημένα μια από τις πιο πλήρεις και πλούσιες εμπειρίες θέασης σε κινηματογράφο. Μια ταινία που ακόμα και ο τρόπος ομιλίας και οι συνεχείς διάλογοι βοηθούν στο να αποκτήσει ένα ρυθμό στον οποίο ο θεατής παραδίδεται αμαχητί! Μην τη χάσετε με τίποτε!

  • Σκηνοθεσία: Radu Jude
  • Σενάριο: Radu Jude
  • Πρωταγωνιστούν:Adina Cristescu, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Alexandru Dabija, Cuzin Toma, Luminita Gheorghiu, Mihaela Sirbu, Mihai Comanoiu, Teodor Corban, Victor Rebengiuc – See more at: http://cinefreaks.gr/movie/aferim/#sthash.gq9StY0P.dpuf
  • Χώρα: Ρουμανία
  • Διάρκεια: 108′
  • Είδος ταινίας: Δράμα, Περιπέτεια
  • Βραβεία: Καλύτερης σκηνοθεσίας και φωτογραφίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πεκίνου,Καλύτερου σκηνοθέτη στο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου,Α’ ανδρικού,Β’ ανδρικού ,Α’ γυναικείου,σεναρίου κ.α στα βραβεία Gopo.
Σχολιάστε