My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σοκ και δέος από τη μαύρη μέρα

Μαύρη ημέρα για το νομό Κιλκίς και για όλη τη χώρα, αναδεικνύεται η Τρίτη 3 Νοεμβρίου: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα ρεκόρ σε νέα κρούσματα κορωνοϊού όλων των κυμάτων της πανδημίας, από τον Φλεβάρη του 2020, που εντοπίστηκε το πρώτο!

Συγκεκριμένα, στο νομό μας είχαμε 124 (ολογράφως, εκατόν είκοσι τέσσερα), ενώ στο σύνολο της χώρας 6.700 νέα κρούσματα!

Με το σοκ και δέος που προκλήθηκε, είχαμε σήμερα και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να ανακοινώνει νέα μέτρα που στοχεύουν στους ανεμβολίαστους, καθώς η κατάσταση με την πανδημία έχει και πάλι ξεφύγει προκαλώντας μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία ειδικά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Από το προσεχές Σάββατο, λοιπόν, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα:

– για να μπορούν να πάνε στην εργασία τους, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα
– για να μπορούν να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια.

Αντιθέτως, θα μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα σε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης όπως τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία αλλά και τους ναούς για εκτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων.

Επίσης ανακοίνωσε αυστηροποίηση ελέγχων και ποινών για τα καταστήματα, κάνοντας γνωστό ότι τα πρόστιμα θα ξεκινάνε από 5.000 ευρώ και με 15 μέρες αναστολή λειτουργία τους. Επιπλέον, ανέφερε ότι θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση του κόσμου για το σε ποια μαγαζιά γίνονται παραβάσεις.

Απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το μέτρο της αναστολής για τους γιατρούς θα παραμείνει. Επίσης, ανέφερε ότι οι ανεμοβλιαστοι επικουρικοί γιατροί δεν θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους.

Σήμερα οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 59, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 434, εκ των οποίων οι 370 (85.25%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Σχολιάστε