My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Σοκ για παιδικούς σταθμούς!

Βαθύτατη αίσθηση προκάλεσαν αποκαλυπτικές αναφορές του δημάρχου Κιλκίς, Δ. Σισμανίδη, για τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου.

Όπως υπογράμμισε στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι έξι συνολικά σταθμοί που λειτουργούν στα πλαίσια του δήμου δεν έχουν αποκτήσει ποτέ άδεια λειτουργίας, εκτός από έναν στη πόλη του Κιλκίς!

Όσο για τους άλλους δυο που λειτουργούν στην έδρα του δήμου, καθώς και γι` αυτούς σε Σταυροχώρι, Χέρσο και Ν. Σάντα, ποτέ δεν νομιμοποιήθηκε η λειτουργία των αυθαίρετων κατασκευών τους!

Μάλιστα, για τον σταθμό του Σταυροχωρίου, ο κ. Σισμανίδης αναρωτήθηκε πως είναι δυνατό να μετατρέπεται εν μια νυκτί από βρεφονηπιακός σε παιδικός σταθμός, χωρίς καμιά επίσημα έγκριση.

Το θέμα είναι λογικό να προκαλεί σφοδρές ανησυχίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς καθότι έχει να κάνει με την απρόσκοπτη εκπαίδευση μικρών παιδιών και απαιτεί ασφαλώς την άμεση επίλυσή του «εδώ και τώρα».

Για το θέμα αυτό, ο κ. Σισμανίδης  γνωστοποίησε ότι ο δήμος μπορεί να καλύψει οικονομικά την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών. Ταυτόχρονα, όμως, ζήτησε από τη Πολιτεία –η οποία, όπως τόνισε, είναι υπεύθυνη διαχρονικά γι` αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση- να παράσχει τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες νομιμοποίησης.

Οι αναφορές του δημάρχου έγιναν με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος της υποχρεωτικής φοίτησης των νηπίων, για το οποίο ο κ. Σισμανίδης συνήνεσε να εφαρμοστεί στο δήμο Κιλκίς από τη νέα σχολική χρονιά.

Ο κ. Σισμανίδης υποστήριξε ότι ακόμα κι αν ο ίδιος δεν συναινούσε, τα άλλα δυο μέλη της επιτροπής, δηλαδή ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας κι ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων – νηπιαγωγών, είχαν ταχθεί υπέρ της άμεσης εφαρμογής της υποχρεωτικής εκπαίδευσης των νηπίων.

Ωστόσο, ο δήμαρχος έγινε δέκτης αυστηρής κριτικής από την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν φρόντισε προηγουμένως να ενημερώσει και να ζητήσει την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του υπεύθυνου Οργανισμού του δήμου για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρέστησαν και νηπιαγωγοί που εργάζονται στους σταθμούς του δήμου, οι οποίοι δια της εκπροσώπου τους, Παναγιώτας Γιάννου, εξέφρασαν την αντίρρησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων, υποστηρίζοντας ότι θα αποβεί σε βάρος των παιδιών και των γονιών τους. Ταυτόχρονα, εξέφρασαν και την ανησυχία τους για το επαγγελματικό μέλλον πολλών από τους συναδέλφους τους.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον κ. Σισμανίδη, οι μεν μόνιμοι εργαζόμενοι δεν διατρέχουν φυσικά κανέναν τέτοιο κίνδυνο, για δε τους λεγόμενους «οκταμηνίτες» θα ισχύσει ότι και τους άλλους συναδέλφους τους που προσλήφθηκαν με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Σχολιάστε