My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σοβαρές καταγγελίες,

…ζαβλακωμένες απαντήσεις.

Του Τάσου Παππά.


Κάθε φορά που ένας πολιτικός δέχεται κριτική για πράξεις ή παραλείψεις του που είχαν δυσμενείς συνέπειες για τους πολίτες αντιδρά με τον κλασικό τρόπο. Πετάει την μπάλα στην εξέδρα, δηλώνει θύμα συνωμοσίας που οργάνωσαν οι πολιτικοί αντίπαλοί του, ανασύρει υποθέσεις από το παρελθόν για να πλήξει όσους τον εγκαλούν και αν είναι πρωθυπουργός κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, προσπαθώντας να αλλάξει την ατζέντα. Αυτό γίνεται παντού στον κόσμο.

Η διεφθαρμένη μέχρι τα μπούνια και ακροδεξιά Φουχιμόρι (ο πατέρας της και πρώην πρόεδρος του Περού είναι στη φυλακή) καταγγέλλει ότι έχει μπει στο στόχαστρο του παγκόσμιου κομμουνισμού. Το ίδιο καλαμπούρι διακινεί και ο άλλος διεφθαρμένος και ακροδεξιός Μπολσονάρο (πρόεδρος της Βραζιλίας), ο οποίος ανακαλύπτει κομμουνιστικό δάκτυλο πίσω από όλες τις καταγγελίες.

Τέτοια εξάπλωση της κομμουνιστικής ιδεολογίας δεν τη φαντάζονταν ούτε οι φανατικότεροι οπαδοί της. Στην Ευρώπη κομμουνιστικός κίνδυνος δεν υπάρχει, δεν τον επικαλείται κανείς, όμως η διαφθορά χτυπάει κόκκινο. Και δεν αφορά μόνο το χαμηλόβαθμο πολιτικό προσωπικό, αλλά και τους πρωτοκλασάτους παράγοντες των συστημικών κομμάτων. Το ρεπερτόριο είναι πλούσιο:

■ Διευκολύνσεις οικονομικού χαρακτήρα σε συγγενείς -έτσι την έπαθε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Φρ. Φιγιόν και βγήκε από την κούρσα.

■ Μίζες πολλών εκατομμυρίων για χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας υποψήφιων προέδρων – τον Σαρκοζί ερευνά εδώ και καιρό η γαλλική Δικαιοσύνη για τα νταραβέρια οικονομικής φύσεως που είχε με τον Μουαμάρ Καντάφι.

■ Αιμομικτικές σχέσεις κομμάτων εξουσίας με επιχειρηματίες και συνεχή ροή χρημάτων από τα ταμεία των εταιρειών στα ταμεία των κομμάτων εξουσίας – ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έχει εγκαταλείψει τη μαχόμενη πολιτική για να γλιτώσει τη φυλακή.

Στην Ελλάδα; Πλήθος βρόμικων ιστοριών, παράνομων συναλλαγών, συμφωνιών κάτω από το τραπέζι. Αρκούν οι αναφορές στο σκάνδαλο της Siemens (οι πρωταγωνιστές την κοπάνησαν, οι πολιτικοί έπεσαν στα μαλακά ή έμειναν στο απυρόβλητο), στο σκάνδαλο των αμυντικών εξοπλισμών (την πλήρωσαν Τσοχατζόπουλος και Σμπώκος που ήταν… απρόσεκτοι), στο σκάνδαλο της Novartis (οι ύποπτοι με τα πολλά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους καταβάλλουν προσπάθειες να μετατρέψουν το καραμπινάτο σκάνδαλο σε σκευωρία, κι ας βοούν τα στοιχεία κι ας έχει παραδεχτεί η εταιρεία στις ΗΠΑ ότι διέπραξε στην Ελλάδα του κόσμου τα αδικήματα).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όποτε στέλεχός της καταγγέλθηκε για περίεργες ενέργειές του που έχουν σχέση με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος ή για επιλογές του που δημιουργούν βάσιμες αμφιβολίες για τη νομιμότητά τους (απευθείας αναθέσεις, πριμοδότηση συγγενών, φίλων και κουμπάρων), δεν πρωτοτύπησε.

Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και στα μέσα ενημέρωσης που τις έφεραν στο φως κάνοντας λόγο για ανήθικες πρακτικές που έχουν στόχο να διχάσουν τον ελληνικό λαό. Το ίδιο κάνει και σήμερα με την υπόθεση του «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού. Αντί να απαντήσει επί της ουσίας στην εφημερίδα Documento, αντί να παρουσιάσει τα στοιχεία που θα αντικρούσουν το δημοσίευμα και θα αποστομώσουν τους επικριτές της, επιτίθεται στον εκδότη της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη και στον ΣΥΡΙΖΑ που τον θεωρεί ηθικό αυτουργό. Προσπαθεί να θολώσει τα νερά. Ποντάρει στην υπεροχή που έχει στην περιοχή της ενημέρωσης και ελπίζει ότι το θέμα θα μείνει χαμηλά.

Η υπόθεση όμως είναι σοβαρή. Κατηγορείται ο πρωθυπουργός της χώρας ότι υπέβαλλε εσκεμμένα ψευδείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» από το 2016. Δεν μπορεί να περάσει στο ντούκου. Ούτε οι δίκες προθέσεων που στήνουν η κυβέρνηση και τα φιλικά της δίκτυα για να αποπροσανατολίσουν μπορούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της κάνουν τη δουλειά τους. Οφείλει όμως και η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ετσι πρέπει να γίνεται στα κράτη δικαίου. Για να μην καταντήσει ο όρος, «κράτος δικαίου», κακόγουστο ανέκδοτο.

Ανάγωγα

Η κυβέρνηση πηγαίνει το θέμα της επικουρικής ασφάλισης για αργότερα, αν και δήλωνε ότι όλα είναι ρυθμισμένα. Η υπουργός Παιδείας αφαιρεί δύο από τις ρυθμίσεις του νομοθετήματός της, αν και εμφανιζόταν σίγουρη για τις διαθέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το σχέδιο που κατέθεσε στις Βρυξέλλες για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας από τους ευρωπαϊκούς πόρους έχει σοβαρά προβλήματα. Επιτελική κυβέρνηση με συμπεριφορά μπουλουκιού.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε