My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σκουριές: Αθώοι οι διαδηλωτές

Κατέρρευσε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η σκευωρία των αστυνομικών αρχών σε βάρος κατοίκων της Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για τα επεισόδια που είχαν γίνει στις Σκουριές τον Σεπτέμβριο 2012.

Οι πέντε κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ομόφωνα, ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά η λογική με την οποία η αστυνομία ασκεί διώξεις κατά πολιτών. Αρκεί να αναφερθεί ότι κατηγορήθηκε για συμμετοχή στα επεισόδια και διώχτηκε άνθρωπος που εκείνη τη μέρα -όπως αποδείχθηκε κατά τη διαδικασία της δίκης- δεν βρισκόταν στην περιοχή!

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2012 περίπου χίλιοι κάτοικοι μαζί με αλληλέγγυους από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Αθήνα και άλλες περιοχές ανέβηκαν στο βουνό για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα ορυχεία χρυσού της Eldorado. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έπνιξαν στα χημικά τους διαδηλωτές, προχωρώντας και σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Οι πέντε συλληφθέντες -και ένας έκτος ανήλικος τότε, που πρόκειται να δικαστεί χωριστά- φορτώθηκαν με βαριές κατηγορίες λόγω του πετροπολέμου που διεξήχθη με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι το σχετικό βίντεο που προσκόμισε η ΕΛ.ΑΣ. ήταν αποτέλεσμα μοντάζ.

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας αποδέχθηκε ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι απλώς πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και μόνο ένας έριξε κροτίδα, που όμως δεν ήταν ικανή να προκαλέσει έκρηξη, ούτε είχε σκοπό να προκαλέσει κοινό κίνδυνο.

Δέχθηκε επίσης, πως ο κατηγορούμενος που αρνήθηκε την παρουσία του στη διαδήλωση, πράγματι δεν ήταν “παρών”, τεκμηριώνοντας τη θέση του μέσω αντιπαραβολής φωτογραφιών, από την οποία δεν προέκυψε ταυτοποίησή με βάση τον σωματότυπο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Πηγή: iskra.gr

Σχολιάστε