My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Σκουπιδότοπος δίπλα στη Δοϊράνη!

Ένας σκουπιδότοπος γεννιέται σε περιοχή Natura δίπλα στη Δοϊράνη, τονίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κιλκίς ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, Δημήτρης Αγαθόπουλος.

“Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές”, καθώς η περιοχή “θα μπορούσε να γίνει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, ένα αξιόλογο κέντρο ημερήσιου τουρισμού”, υπογραμμίζει ο κ. Αγαθόπουλος, η σχετική δήλωση του οποίου έχει ως εξής:

“Μετά από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου προ εξαμήνου, απασχόλησε το Δημ. Συμβούλιο το θέμα της εναπόθεσης των φερτών υλικών, από την εκρίζωση των δέντρων που είχαν αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην ακτή της λίμνης Δοιράνη, σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή. Δηλώθηκε από την πλευρά των υπευθύνων ότι ήταν μία προσωρινή λύση, είναι υλικά που δεν μολύνουν το περιβάλλον και σταδιακά θα απομακρυνθούν για να μην υπάρχει και αισθητικά πρόβλημα, μιας και έχουν εναποτεθεί μόλις 100 μέτρα από την ακτή.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η προχειρότητα με την οποία επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή, έδωσε την ευκαιρία σε κατοίκους της περιοχής να εναποθέτουν στο συγκεκριμένο σημείο κάθε είδους μπάζα δημιουργώντας έναν νέο σκουπιδότοπο.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές για όποιον επισκέπτεται την περιοχή της Δοϊράνης η οποία συν τις άλλοις είναι χαρακτηρισμένη περιοχή “NATURA”.

Η περιοχή της λίμνης Δοϊράνη, μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις, θα μπορούσε να γίνει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, ένα αξιόλογο κέντρο ημερήσιου τουρισμού. Επιβάλλεται να δρομολογηθεί η αξιοποίηση των χιλίων δέντρων, να πυκνώσουν οι πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για να δοθεί μία αναπτυξιακή ανάσα στην περιοχή.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια πορεία με έναν σκουπιδότοπο στις παρυφές της λίμνης και με την συγκεκριμένη συμπεριφορά των κατοίκων.”

Σχολιάστε