My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Σκέψεις προεκλογικές

Της Μαρίας Κ. Μιχαηλίδου*


Εδώ και καιρό, έχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και διάφορες «περίεργες» ερωτήσεις, όπως π.χ. «Ναι, ωραία, αλλά Μαρία με ποιο κόμμα κατεβαίνετε;».

Με την πολιτική μπορεί να ασχολούμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια, αλλά τώρα κατεβαίνω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, άρα είμαι υποψήφια στις εκλογές ΤΟΠΙΚΗΣ αυτοδιοίκησης. Λοιπόν, επειδή προφανώς αντιλαμβάνομαι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα από αυτά.

Καλώς ή κακώς, ο κόσμος θα το κρίνει, ΔΕΝ είμαι με τους γαλάζιους, τους πράσινους, τους ροζ και τους κόκκινους. ΔΕΝ είμαι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ κτλ. Επίσης, ΔΕΝ είμαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΟΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΑΡΗΣ, ΑΕΚ κτλ. Είμαι μια ομάδα, που αναφορά της έχει το Κιλκίς και σκοπό της; Το καλύτερο δυνατό για την πόλη του Κιλκίς, καθώς επίσης και για τα χωριά του Δήμου Κιλκίς. Η ομάδα αυτή είναι η «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» στην οποία συμμετέχω ύστερα από την τιμητική πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς κ. Τσαντάκη Δημήτρη.

Ας εξηγήσω λοιπόν γιατί δεν είμαι με τους πράσινους, τους μπλε, τους κόκκινους, τους ροζ κτλ. Γιατί στη γειτονιά μας, στις παρέες μας, στις δουλειές μας και στη διασκέδαση και στις αθλητικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητές μας δε συναναστρεφόμαστε ανθρώπους σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια. Στη γειτονιά μου δεν είμαστε όλοι κόκκινοι, πράσινοι, ροζ και μπλε. Στις παρέες μου δεν είμαστε όλοι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΡΗΣ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Στη δουλειά μου δεν είμαστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ, ΝΔ ή ΚΚΕ. Αναρωτιέμαι λοιπόν: Γιατί στην πόλη μας και στα χωριά να συμπορευόμαστε με κάποιους εξαιτίας των «χρωμάτων» και όχι εξαιτίας της ικανότητάς τους; Αν ο δρόμος στη γειτονιά μου παρουσιάσει ορισμένες κακοτεχνίες ή αν σπάσει κάποιος σωλήνας ύδρευσης, θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο πολιτικό κόμμα; Θα μου λύσει αυτά τα προβλήματα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΙΝΑΛ; ΔΕΝ το νομίζω!

Βέβαια ο κόσμος που ψηφίζει έχει τη δύναμη στα χέρια του. Ο κόσμος θα εκλέξει, ελπίζουμε όλοι, τους πιο άξιους. Και ποιος είναι άξιος; Άξιος για μένα δεν είναι απαραίτητα ο παλιός με την εμπειρία. Δεν είναι απαραίτητα ο νέος. Άξιος για μένα είναι είτε ο νέος είτε ο παλιός με την εμπειρία, που θα τρέξει οποιαδήποτε ώρα και για οποιοδήποτε πρόβλημα. Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. Οι φρέσκιες ιδέες και η εμπειρία από μόνες του δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα. Η καρέκλα είναι για το γραφείο. Η προσφορά για τον τόπο μας, θέλει γνώση και τρέξιμο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στην καθημερινότητά μας είναι πολυάριθμα και ποικίλα. Όλοι μας θέλουμε και απαιτούμε το κάτι καλύτερο. Ο καθένας ξεχωριστά σίγουρα γνωρίζει τι μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας. Προσωπικά μιλώντας ως Μαρία, είμαι σίγουρη ότι μπορώ να αναβαθμίσω την ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη σε σχέση με το περιβάλλον και την αισθητική του. Υπάρχουν τρόποι. Υπάρχουν λύσεις π.χ. ακόμα και για ένα τσιμεντένιο πάρκο, να μετατραπεί σε ένα καταπράσινο και πολυλειτουργικό πάρκο. Σε ένα ασφαλές πάρκο για όλες τις ηλικίες. Το να «χτίσεις» ένα πάρκο με τσιμέντο είναι πολύ εύκολο, πιστέψτε με. Το να το μετατρέψεις σε ένα από τα πιο σύγχρονα πολυλειτουργικά και καταπράσινα πάρκα είναι ακόμα πιο εύκολο, απλά προϋποθέτει να το αγαπάς και να το λαχταράς να γίνει. Και γίνεται. Οι αστικοί χώροι μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του πρασίνου. Κάπως έτσι, μπορεί και το Κιλκίς να μετατραπεί σε μια Eco – city. Ας μην ξεχνάμε ότι το περιβάλλον και η διαχείριση και η προστασία αυτού δείχνει τον Πολιτισμό όλων μας.

Καλή επιτυχία σε όλους!

*Υποψήφια μ την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ του Δ. Τσαντάκη

Σχολιάστε