My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σιωνίδης: Τα εγκαίνια του εκλογικού

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Παιονίας της Προόδου» πραγματοποιήθηκαν   το Σάββατο 20 Απριλίου στο Πολύκαστρο. Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης φανερά συγκινημένος μίλησε λίγο αλλά είπε πάρα πολλά…..

Η εκδήλωση κορυφώθηκε όταν φανερά ικανοποιημένος υποδέχθηκε έναν – έναν τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που κοσμούν το ψηφοδέλτιο του.

Με ιδιαίτερη φόρτιση, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα της παράταξης    είπε:

«Το μεγάλο πλεονέκτημα   που  έχουμε εμείς,  είναι η συνεννόηση και η συνεργασία    μεταξύ μας. Η παράταξη μας θα έχει πριν τις εκλογές 42 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και σαν διοίκηση μετά τις εκλογές 42 συνεργάτες που θα φροντίζουν για το καλό της Παιονίας».

Ακολουθεί η ομιλία:

Φίλες και φίλοι, καλωσήρθατε!

Αγαπητοί συνδημότες  της Παιονίας μας,

Σήμερα κάνουμε ένα βήμα ακόμα για την Παιονία της Προόδου, για τον δήμο που μας αξίζει.

Το αύριο της Παιονίας, το αύριο όλων μας, εξαρτάται από αυτά που μας ενώνουν και όχι από  αυτά που μας χωρίζουν!

Ο τόπος μας με τα πολλά προβλήματα, αλλά και τις μεγάλες  δυνατότητες είναι στο νου και στην καρδιά μας.

Είμαι συγκινημένος από την συγκλονιστική παρουσία σας, είναι μεγάλη η τιμή που μου κάνετε. Σήμερα είναι ημέρα δικαίωσης , το βλέπω στα μάτια σας, το βλέπω  στα χαμόγελα σας.

Γνωρίζετε όλοι ότι δεν είμαι πολιτικός καριέρας.

Έχω σπουδάσει οικονομικά και ασχολούμαι με την οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων. Με συναρπάζει  η αυτοδιοίκηση και αγαπώ τον τόπο μου.

Με ενοχλεί αφάνταστα να τον βλέπω να μην προοδεύει, να τον βλέπω να τελματώνει. Δεν μπορεί κανένας δήμος να πάει μπροστά αν δεν ακολουθεί αταλάντευτες αρχές και αξίες , αν δεν σέβεται τη θεσμική λειτουργία και τους δημότες.

Τελευταία ακούγονται διάφορες φωνές που θέλοντας να δικαιολογήσουν  αστοχίες , αποτυχίες και καθυστερήσεις  θυμήθηκαν την μείωση των χρηματοδοτήσεων στους δήμους από την πολιτεία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα έσοδα των δήμων είναι περιορισμένα. Λύσεις όμως υπήρχαν και υπάρχουν, χρειάζεται  οργάνωση, πείσμα και πολλή δουλειά.

Η διεκδίκηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ, οι συνέργιες,  η αξιοποίηση της τεχνολογίας και των νέων μοντέλων διοίκησης μπορούν να καλύψουν την έλλειψη πόρων.

Τελευταία… ακούω τον  δήμαρχο  να  παραπονιέται στις τοποθετήσεις του , λέγοντας ότι η προηγούμενη διοίκηση διαχειρίστηκε 8 εκ. ευρώ επιπλέον από την δική του και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί παραπονιέται.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό η διοίκηση που διεκδίκησε, να πήρε και να  πραγματοποίησε παραπάνω έργα από το ΕΣΠΑ και καθ’ αυτόν το τρόπο να διαχειρίστηκε περισσότερα χρήματα στην Παιονία.

Ο δήμος μας σήμερα, φίλοι μου, λυπάμαι που το λέω, είναι ουραγός στην απορροφητικότητα έργων ΕΣΠΑ και πρωταθλητής στις αστοχίες και τις καθυστερήσεις.

Η διοίκηση που έχουμε δημιούργησε ελλείμματα  στο  προϋπολογισμό καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα εικόνα διάλυσης .

Πριν λίγους μήνες το ζήσαμε όλοι, σας θυμίζω ότι μείναμε για 10 ημέρες χωρίς απορριμματοφόρα γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να τα συντηρήσουν και να τα επισκευάσουν.

Στο ταμείο του δήμου λιμνάζει εδώ και καιρό η ΣΑΤΑ τριών περίπου ετών . Έχουν 1.500.000 ευρώ  στο ταμείο και λόγω  διαχειριστικής ανικανότητας δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν το τεχνικό πρόγραμμα.

Άφησαν τον δήμο χωρίς παιδικές χαρές. Ψήφισαν τη λήψη δανείου για να  φτιάξουν  50 περίπου και  έχουν κάνει 2 (και αυτές απο τεχνικό πρόγραμμα). Τι λέμε στα παιδιά σήμερα; Περιμένετε και θα τις χαρείτε όταν μεγαλώσετε;

Δυστυχώς, φίλοι μου, ο δήμος έχει καταστεί αναξιόπιστος και αυτό πρέπει να ανατραπεί.

Από ανικανότητα χάθηκε το Μάρτιο του 2018 η ένταξη του έργου υδροδότησης  του Πολυκάστρου από πηγές του Πάϊκου ύψους 5.000.000 ευρώ στο ΕΣΠΑ. Παρόλο που από τον δεύτερο χρόνο της θητείας τους είχαν εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες χρήσης νερού.

 Με ευθύνη του δημάρχου και του γενικού γραμματέα καθυστέρησαν οι απαιτούμενες ενέργειες και η ένταξη χάθηκε. Στην ίδια πρόσκληση θα μπορούσαν να έχουν εντάξει και τη  μελέτη για Άσπρο και Αξιοχώρι.

Με αυτά τα δύο έργα θα έδιναν στην  ευρύτερη περιοχή Πολυκάστρου ποιοτικό και φθηνό νερό.

Σας είπα μερικά μόνο από τα πολλά δυσάρεστα αυτής της πενταετίας.

Καταλαβαίνεται, λοιπόν, γιατί ο δήμαρχος όταν κάνει απολογισμό του έργου του, αντί να μιλήσει για αυτά που έκανε αναφέρεται σε αυτά που θα κάνει στο μέλλον. Ξέχασε ότι διοικεί ήδη σχεδόν 5 χρόνια!

 Αυτό, κυρίες και κύριοι, δείχνει έλλειψη σεβασμού στον δημότη, έλλειψη σεβασμού στην θεσμική λειτουργία.

Η  θεσμική εκτροπή, που συμβαίνει σήμερα στο δήμο,  εν γνώση και με τις ευλογίες του δημάρχου αποδεικνύει και την έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς.

Αναφέρομαι στον θεσμό του γενικού γραμματέα.                                                                                                    Ο  ετεροδημότης (ή αν θέλετε ο δημότης άλλου δήμου) γενικός γραμματέας του δήμου Παιονίας που  ταυτόχρονα είναι και υποψήφιος βουλευτής έχει  μετατρέψει το γραφείο του στο δημαρχείο σε κέντρο κομματικής δραστηριότητας, μιας μονάχα μερίδας ενός πολιτικού κόμματος.

Μπορεί με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του τον περασμένο Δεκέμβριο  να  παραιτήθηκε εικονικά από την θέση του, εξακολουθεί όμως μέχρι και σήμερα να πληρώνεται από το ταμείο του δήμου και αντί να ασχολείται μόνο με την οργάνωση και λειτουργία του,  ασχολείται με τον προεκλογικό του αγώνα.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι πολιτικό, δεν έχει να κάνει με την προτίμηση σε κόμματα ή υποψηφίους , είναι καθαρά θεσμικό.

Η δημοτική μας παράταξη δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό χώρο και  κοσμείται από   πολλά και προβεβλημένα στελέχη  όλων των πολιτικών κομμάτων. Σήμερα   καταγγέλλουμε αυτή την κατάσταση και δηλώνουμε ταυτόχρονα  πως στα  θέματα που αφορούν το δήμο και τις γειτονιές μας,  εμείς όλοι θα  έχουμε  ένα και μόνο κόμμα, την «Παιονία  της Προόδου». Την Παιονία που έχει άξιους και ικανούς ανθρώπους και που πρέπει να αποκτήσει γενικό γραμματέα από τα σπλάχνα της.

 Τον Οκτώβριο του 2016 όταν καλούσαμε τον δήμαρχο να διεκδικήσει αυτά που δικαιούμαστε από το μεταναστευτικό, λέγοντάς του  ότι  δεν  αποτελεί τυχοδιωκτικό κυνισμό ή καιροσκοπισμό η ενίσχυση του δήμου και των κατοίκων για τις οικονομικές επιβαρύνσεις που υπέστησαν, εκείνος ήταν προσηλωμένος στη προσωπική του προβολή και στις φιλίες του. Τώρα που συνειδητοποίησε την ευκαιρία που  χάσαμε διαμαρτύρεται με επιστολές δηλώνοντας ότι πήραμε ψίχουλα.

Αν τότε έδειχνε σεβασμό στο θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και της αντιπολίτευσης τα πράγματα σήμερα θα ήταν διαφορετικά.

 Εμείς τη θητεία του θα την ξεχάσουμε ο δήμος, όμως, έμεινε πίσω και αυτό καταγράφεται. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλη χαμένη θητεία!

 Φίλες και φίλοι,

Είμαστε πια πεπεισμένοι πως το αύριο θα το κερδίσουμε με ισχυρή διοίκηση, τιμιότητα, συνεργασία και σεβασμό στις ανάγκες  και τις προτάσεις των δημοτών.

Με νοικοκύρεμα στα οικονομικά και σταμάτημα της σπατάλης  θα αλλάξουμε την εικόνα  του δήμου.

Με  οργάνωση των υπηρεσιών και   αξιοποίηση των υπαλλήλων  θα  κάνουμε το δήμο πιο λειτουργικό για τον δημότη.

Με ενημέρωση  και   επικοινωνία με τους δημότες,  με ενθάρρυνση του εθελοντισμού και της συμμετοχής  θα   βελτιώσουμε την εικόνα  και την αποδοτικότητα του δήμου.

Η Παιονία μπορεί και πρέπει να κινηθεί προς τα εμπρός.

Με σωστή διαχείριση των πλούσιων υδάτινων πόρων.

Με την ολοκλήρωση των υποδομών και των μεγάλων έργων που χρειάζεται ο Δήμος για την προστασία του περιβάλλοντος, ως μοχλού ανάπτυξης της περιοχής μας.

Με την αξιοποίηση της πολιτιστικής, αρχαιολογικής και θρησκευτικής κληρονομιάς.

Με την ανάδειξη του γεωγραφικού μας ανάγλυφου, των περιοχών φυσικού κάλους  και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων για προσέλκυση επισκεπτών.

Με κοινωνικό πρόσωπο και φροντίδα για κάθε δημότη που την έχει ανάγκη.

 Οραματιζόμαστε ένα δήμο που θα χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες και τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ένα δήμο συμπαραστάτη στους αγρότες και τους επαγγελματίες . Ένα δήμο που θα φροντίζει τις υποδομές και θα παρέχει έγκυρη πληροφόρηση στους δημότες.

Είμαστε  αποφασισμένοι και θα δείξουμε όλοι μαζί, ότι με ήθος, γνώση, σχέδιο και   καθαρά λόγια μπορούμε να κερδίσουμε  τις εκλογές!

Το μεγάλο πλεονέκτημα   που  έχουμε εμείς,  είναι η συνεννόηση και η συνεργασία    μεταξύ μας. Η παράταξη μας θα έχει πριν τις εκλογές 42 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και σαν διοίκηση μετά τις εκλογές 42 συνεργάτες που θα φροντίζουν για το καλό της Παιονίας.

Κλείνοντας θέλω να σας  διαβεβαιώσω ότι   όλους εμάς , παλιούς  και νέους συνεργάτες στην «Παιονία της Προόδου» , μας ενώνει η ίδια επιθυμία, η ίδια απόφαση.

Να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία του Δήμου μας.                                                   Να  δώσουμε στους δημότες  την καθημερινότητα που δικαιούνται.

Εμείς θα  είμαστε χρήσιμοι και ας μην είμαστε πάντοτε αρεστοί.

Θα παρουσιάσουμε  ένα ολοκληρωμένο και κυρίως κοστολογημένο πρόγραμμα με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη για κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά, αλλά και συνολικά για τον δήμο.

Φίλοι μου,

Έχουμε μια όμορφη πορεία μπροστά μας, από την  οποία θα  βγούμε νικητές.  Πιστεύω στις δυνάμεις  και στην ισχυρή θέληση που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία.

Είμαι  σίγουρος ότι στις 26 Μαίου οι δημότες της Παιονίας, θα μας δώσουν ξεκάθαρη  εντολή να διοικήσουμε το δήμο.

 Σας καλώ να δικαιώσουμε το όνομα της παράταξης μας

“ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ”,

να δικαιώσουμε το βασικό μας σύνθημα “ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”,

να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των  δημοτών μας.

Καλό αγώνα!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Σχολιάστε