My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σημαντικές οι ελλείψεις φαρμάκων

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν 53 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσα τους και η βουλεύτρια Κιλκίς και φαρμακοποιός, Ειρήνη Αγαθοπούλου, σχετικά με τις σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων.

Τονίζοντας ότι για το θέμα έχουν τοποθετηθεί οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας όπως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς, οι ερωτώντες σημειώνουν ότι “με τον κίνδυνο να μείνουν κάποιοι ασθενείς χωρίς την αναγκαία θεραπεία, η παρέμβαση της πολιτείας κρίνεται απαραίτητη, καθώς υπάρχουν ελλείψεις και σε φάρμακα τα οποία είναι αναντικατάστατα, δεν κυκλοφορούν δηλαδή τα αντίστοιχα γενόσημα”.

Στην ερώτηση επισημαίνονται και τα εξής:

“Το πρόβλημα δημιουργείται από την βούληση των μεγάλων ιδιωτικών φαρμακαποθηκών για εξαγωγή των συγκεκριμένων φαρμάκων σε χώρες στις οποίες θα τα πουλήσουν σε υψηλότερες τιμές. Βασικός μηχανισμός αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου είναι η απαγόρευση των εξαγωγών φαρμάκων που βρίσκονται σε συστηματική έλλειψη στην ελληνική αγορά, όπως είχε κάνει πολλές φορές η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την θητεία της.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής υποτιμάει το πρόβλημα και δεν παρεμβαίνει εξυπηρετώντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τον ΕΟΦ μάλιστα να προχωράει και στην πλήρη άρση των απαγορεύσεων.”

Σχολιάστε