My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Σε ΔΕΥΑΠ και Κέντρο Υγείας

Περιοδείες σε εργασιακούς χώρους πραγματοποίησε ο Τάσος Βασιλακάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σ’ αυτούς τους χώρους και επιδρούν τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους κατοίκους του Δήμου.

Ο Τάσος Βασιλακάκης επισήμανε ότι με αφορμή την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, προχώρησαν πιο γρήγορα οι αναδιαρθρώσεις που ήταν σχεδιασμένες από τα προηγούμενα χρόνια και τις οποίες στήριξαν ή ανέχτηκαν οι δημοτικές αρχές διαχρονικά. Έτσι, αυτά τα χρόνια, το προσωπικό σε Δήμους και Υπηρεσίες μειώθηκε ή όπου έμεινε το ίδιο άλλαξαν οι εργασιακές σχέσεις και οι μόνιμοι υπάλληλοι αντικαταστάθηκαν με συμβασιούχους.

Αυτή η κατάσταση στην πραγματικότητα οδηγεί σε ομηρία εκατοντάδες εργαζόμενους, από τη στιγμή που ακολουθείται το μοντέλο της ανακύκλωσης της ανεργίας. Ταυτόχρονα για όλους αυτούς τους εργαζόμενους – άνεργους δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας από το κράτος και το δήμο, παρά τα όσα ισχυρίζονται κατά καιρούς οι τοπικοί παράγοντες.

Σήμερα, οι ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, τα ΑμΕΑ κ.ά. είναι κυριολεκτικά στο έλεος της τύχης τους και τα όσα «ψίχουλα» δίνονται κατά καιρούς δεν λύνουν τα προβλήματά τους. Γι’ αυτό απαιτείται ουσιαστική στήριξη τους στην κατεύθυνση να μειωθεί η ανεργία, να δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας, να ενισχύονται ουσιαστικά οι άνεργοι για όλο το διάστημα της ανεργίας τους, ώστε να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να έχουν την υγεία και πρόνοια που είναι απαραίτητη, να μπορούν να μορφώσουν τα παιδιά τους, να μην κινδυνεύουν με κόψιμο του ρεύματος ή του νερού κ.ά.

Ο Τάσος Βασιλακάκης εξήγησε ότι αυτή η κατάσταση επιδρά και στις παρεχόμενες υπηρεσίες, από τη στιγμή που με λιγότερο προσωπικό ορισμένες υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν ή λειτουργούν αναποτελεσματικά και με αργοπορία, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η εμπορευματοποίησή τους.

Όπως, ανέφερε, σε συζητήσεις με εργαζόμενους, το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αντιπαλεύουν τις αντιδραστικές αλλαγές στην Κεντρική, Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, οι οποίες προωθήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις με τη στήριξη της πλειοψηφίας των δημάρχων και των περιφερειαρχών. Με την εφαρμογή τους, η Τοπική Διοίκηση άνοιξε νέα πεδία για την άνθηση της επιχειρηματικότητας.

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, οι διαφόρων ειδών συμπράξεις τους με επιχειρηματίες, εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική συμβάλλοντας στον περιορισμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Αυτή είναι η κόκκινη κλωστή που δένει τον «Καποδίστρια» με τον «Καλλικράτη» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τον «Κλεισθένη Ι» του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και η αντιπαράθεση που άνοιξε το προηγούμενο διάστημα ήταν στείρα και αποπροσανατολιστική, από τη στιγμή που στην ουσία όλες οι πλευρές – εκτός του ΚΚΕ – συμφωνούν για το ρόλο που πρέπει να έχει η Τοπική Διοίκηση, έχοντας αρμοδιότητες στην παιδεία, την πρόνοια, την υγεία, στο νερό, ακόμα και στην ενέργεια και αλλού, έχοντας τη δυνατότητα να βάζει φόρους και επιπρόσθετα τέλη στους δημότες.

Τα αποτελέσματα, όμως, αυτής της πολιτικής τα έχει ζήσει στο πετσί του ο λαός της Παιονίας. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει σήμερα η λαϊκή διεκδίκηση, να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες του λαού. Για να γίνει αυτό, για να ανοίξει αυτός ο ελπιδοφόρος δρόμος, είναι προϋπόθεση να δυναμώσει το ΚΚΕ και στις εκλογές, να αυξηθεί η δύναμη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στο Δήμο Παιονίας και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δελτίο τύπου από Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας

Σχολιάστε