My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Σενάρια για λίστες του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με σημερινό (Κυριακή) δημοσίευμα της RealNews, από τους ανεξάρτητους βουλευτές θεωρείται ότι έχουν ήδη «κλείσει» θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Θόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς), ο Οδυσσέας Βουδούρης (Β΄ Αθηνών), η Θεοδώρα Τζάγκρη (Πέλλα) και ο Μάρκος Μπόλαρης (Α΄ Θεσσαλονίκης ή Σέρρες).

parastatidis-tsiprasΜε δεδομένο ότι η προεδρική εκλογή έχει φουντώσει τα σενάρια που θέλουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι προβλέψεις για τα ονόματα που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σταθερά πρώτο.

Μεγάλα ονόματα, παραδοσιακά κομματικά στελέχη αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους, αναμένεται να συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια και κατ’επέκταση την επόμενη διευρυμένη -σε περίπτωση εκλογικής επικράτησης- κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Βόρεια Ελλάδα τα ονόματα του καθηγητή Εργατικού Δικαίου Άρη Καζάκου, του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου και του  δημοσιογράφου Αλέκου Τριανταφυλλίδη”, παίζουν” δυνατά για το ψηφοδέλτιο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Βασίλης Σκουρής στη RealNews, από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θετικά εξετάζονται τυχόν υποψηφιότητες των Σταύρου Εμινίδη (κουμπάρος του Α. Λοβέρδου, στην Καβάλα), του Θανάση Γικόνογλου και δευτερευόντως του Τάσου Σιδηρόπουλου που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ηλία Λιβάνη (Ημαθία).

Κατά τα άλλα, στην Αχαΐα πρόταση φέρεται να έχει γίνει στον Διονύσιο Τεμπονέρα, γιο του αδικοχαμένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Έχοντας περάσει από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης αναμένεται να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο. Επίσης εξετάζεται η υποψηφιότητα της Μαρίας Θεοχάρη (Καρδίτσα), ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες με τη Μιλένα Αποστολάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Λούκας Κατσέλη, αν και πολιτικοί φίλοι της πρώην υπουργού, όπως ο Νικήτας Κανάκης, πρώην Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου εκτιμάται ότι θα είναι υποψήφιος. Υποψήφιος βεβαίως θα είναι και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, πιθανότατα στη Χαλκιδική, χωρίς να αποκλείονται οι Κυκλάδες ή άλλη περιοχή».

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να έχουν μπει και ο καθηγητής Ευτύχης Μπιτσάκης αλλά και ο Πέτρος Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την πρόθεση του να επιστρέψει στην εσωτερική πολιτική σκηνή, μέσα σε ένα χρόνο κι εφόσον θέσει το θέμα των γερμανικών κατοχικών οφειλών στην ευρωβουλή ή νωρίτερα αν προηγηθούν οι εθνικές εκλογές έχει ήδη εκφράσει ο Μανόλης Γλέζος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της RealNews, από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται να χρησιμοποιηθούν ως υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές στελέχη όπως η καθηγήτρια Σία Αναγνωστοπούλου, ο γιατρός Δημήτρης Βαρνάβας, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, η καθαρίστρια Δήμητρα Μανώλη, οι δημοσιογράφοι Νίκος Ξυδάκης και Αλέκα Χριστακάκη, το στέλεχος του Γραφείου Τύπου Ράνια Σβίγκου, τα κομματικά στελέχη Χρήστος Λιάσκος και Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σε Αθήνα και Πειραιά

Με τον Αλέξη Τσίπρα να μην έχει αποφασίσει ακόμα σε ποια περιοχή θα κατέβει υποψήφιος όταν προκηρυχθούν εκλογές, σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες  στην Α΄ Αθηνών των Ζωής Κωνσταντοπούλου, Νίκου Βούτση και Μαρίας Μπόλαρη, ενώ υποψήφιοι εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ άλλων και η συνδικαλίστρια της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού, η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, ο καθηγητής Στάθης Κουβελάκης και ο Γιάννης Μηλιός. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το τι θα κάνει ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Στη Β΄ Αθηνών, υποψήφιοι θα είναι και πάλι οι νυν βουλευτές Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νάντια Βαλαβάνη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Στάθης Παναγούλης, Απόστολος Αλεξόπουλος, Βασιλική Κατριβάνου και   Χαρά Καφαντάρη, καθώς και οι Άννα Χατζησοφιά, Ελένη Αυλωνίτη και Φωτεινή Κούβελα, που αντικατέστησαν εσχάτως  τους Ρένα Δούρου, Δημήτρη Παπαδημούλη και Σοφία Σακοράφα. Πιθανοί υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών είναι ο Νίκος Χουντής στην περίπτωση που δεν μπει στο Επικρατείας, η Θεανώ Φωτίου, ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Κώστας Πουλάκης και ο Γιάννης Μπαλάφας, που στην προηγούμενη αναμέτρηση συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθηνών.

Στη Β΄ Αθηνών αναμένεται να  ενταχθούν επίσης και ο Κώστας Ήσυχος, η Σόφη Παπαδόγιαννη, ο Γιάννης Τόλιος, καθώς και ο Δημήτρης Βερβεσός από τον Δικηγορικό Σύλλογο και ο Θέμης Μπαλασόπουλος, από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αλέξης Μητρόπουλος, Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας θα είναι οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια Αττικής, με τον τέως συνδικαλιστή και στέλεχος του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος Αλέκος Καλύβης, καθώς και τον Βασίλη Πριμηκήρη να προστίθενται στη λίστα.
Στην Β΄ Πειραιώς, την παρουσία τους στα ψηφοδέλτια θα ανανεώσουν οι νυν βουλευτές με την αποχωρήσασα από το ΠΑΣΟΚ, Νίνα Κασιμάτη να μπαίνει επίσης στο ψηφοδέλτιο. Στην Α΄ ή Β΄ Πειραιώς θα είναι υποψήφιος και ο εκ των κορυφαίων κομματικών στελεχών Στάθης Λεουτσάκος.

Στο Επικρατείας

Ο Αλέξης Τσίπρας παράλληλα με τις προσωπικότητες που θα επιλέξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σκοπεύει να τοποθετήσει σε αυτό και ισχυρά κομματικά στελέχη. Η πρόταση, μάλιστα, που εξετάζεται σύμφωνα με την εφημερίδα RealNews, είναι αυτή του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, που λόγω της ανάγκης τηλεοπτικών εμφανίσεων του την προεκλογική περίοδο δεν μπορεί να κυνηγήσει σταυρούς, του πρώην ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή και του Γραμματέα της ΚΠΕ Δημήτρη Βίτσα.

Το όνομα του Νίκου Παππά, στενού συνεργάτη και διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του κόμματος, θα είναι επίσης στο Επικρατείας εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου.

Πηγή:  Thebest.gr με στοιχεία από RealNews

Σχολιάστε