My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Σεμινάρια από παιδικούς σταθμούς

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός ΚιλκίςΝέο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων για το προσωπικό στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς ξεκινάει και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, η  διοίκηση του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών. Μάλιστα, κρίνοντας ότι η διαρκής ενημέρωση από καταρτισμένους επιστήμονες σε θέματα που αφορούν στην σωστή ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι αναγκαία αλλά και καθοριστικής σημασίας, ο Οργανισμός αποφάσισε από τη φετινή χρονιά  να ανοίξει τα σεμινάρια και στους γονείς.

Το πρώτο ενημερωτικό σεμινάριο για φέτος θα λάβει χώρα αύριο Τρίτη 2 Οκτωβρίου στο κτίριο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς στις 6:30 το απόγευμα με θέμα “Ευαισθητοποίηση των παιδαγωγών και γονέων σε θέματα που αφορούν την Ψυχοσωματική υγεία των παιδιών”.

Χώρος διεξαγωγής των σεμιναρίων θα παραμείνει η Ψυχιατρική Πτέρυγα του Νοσοκομείου, ενώ κάθε μήνα θα πραγματοποιούνται δύο συναντήσεις (κάθε δεκαπενθήμερο).

Σε ό,τι αφορά στη γενικότερη λειτουργία των παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών, στις 24 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Κατερίνα Γιαννακούλα-Ζιούτα συγκάλεσε συνάντηση με τους γονείς στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, με σκοπό να τους ενημερώσει για διάφορα θέματα.

Όπως τόνισε, μπορεί η μηνιαία κρατική επιχορήγηση να μειώθηκε κατά 30%, λόγω της χρηστής διοίκησης όμως και των χρημάτων που εξοικονομήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, οι υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς συνεχίζουν να παραμένουν υψηλού επιπέδου.

Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η συνταξιούχος νηπιαγωγός και σύμβουλος ειδικής αγωγής κ. Ντίνα Μούρτζιου, που αφιλοκερδώς και εθελοντικά παρέχει τις γνώσεις της στο Νομικό Πρόσωπο ως επιστημονική συνεργάτιδα. Η κ. Μούρτζιου στο πλαίσιο του συμβουλευτικού έργου της, δήλωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στους γονείς αλλά και στο προσωπικό.

Σημειώνεται τέλος ότι οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς άνοιξαν στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά την μείωση προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και μη πρόσληψης νέων συμβασιούχων εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης. Αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο των παιδικών σταθμών.

Η διοίκηση ευχαριστεί τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, και εύχεται στα παιδιά, στο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό των σταθμών καλή σχολική χρονιά με υγεία.

Τα νέα τηλέφωνα του γραφείου παιδικών σταθμών του Δήμου Κιλκίς είναι τα εξής: 234152223-224, Αναπληρώτρια Διευθύντρια 2341352225, Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κατερίνα Γιαννακούλα-Ζιούτα 2341352220.

Δελτίο τύπου του Δήμου Κιλκίς

Σχολιάστε