My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΣΓΚ: Επισκέψεις και συζητήσεις

Περιοδείες στο Δημαρχείο Κιλκίς, στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς και σε Παιδικούς Σταθμούς της πόλης πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, μπροστά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και στην εκδήλωση που προετοιμάζουν το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 6:00 μ.μ., στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, με θέμα «Λάστιχο Ωράριο. Λάστιχο Ζωή. Γυναίκα οργανώσου για την Ανατροπή».

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς πραγματοποίησαν συζητήσεις με εργαζόμενες στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι με τα χρόνια όλο και αυξάνουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ολιγόμηνες συμβάσεις και η ανακύκλωση της ανεργίας ακόμα και στο Δημόσιο Τομέα, πιέζοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας, συνολικά της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Σημείωσαν ότι «ευελιξία» στην πράξη σημαίνει:

             Μισθοί πείνας και ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

             Κουτσουρεμένα ένσημα, με τις «ευέλικτες» εργαζόμενες μητέρες να στερούνται ακόμα και την άδεια και το επίδομα μητρότητας, γιατί δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα ένσημα. Ενώ οι εργαζόμενες με «μπλοκάκι» δεν δικαιούται επιδόματα, δώρα, άδειες, υπερωρίες, ούτε καν αποζημιώσεις απόλυσης.

             Απολύσεις εγκύων με «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις.

             Αύξηση των επαγγελματικών ασθενειών, της εργασιακής εξουθένωσης, των εργατικών ατυχημάτων, ακόμα και σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των γυναικών.

             Ανασφάλεια και έλλειψη ελεύθερου χρόνου.

Ειδικά σε ότι αφορά τις εργαζόμενες στους Παιδικούς Σταθμούς, σημείωσαν ότι το ζήτημα αφορά τόσο τις ίδιες τις εργαζόμενες όσο και τις οικογένειες των βρεφών και νηπίων. Εξήγησαν ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό και ειδικά σε μόνιμο προσωπικό, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και χρηματοδότηση, ο μεγάλος αριθμός νηπίων, οι ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό και άλλα, δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των εργαζόμενων, ώστε να αφοσιωθούν απρόσκοπτα στο παιδαγωγικό τους έργο. Από την άλλη οι ελλείψεις σε Δημόσιους και Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς αφήνουν πολλά παιδιά εκτός δομών, με πολλές οικογένειες και ειδικά μητέρες να μην μπορούν να εργαστούν ή να επιλέγουν «ευέλικτες» εργασίες, με μισά δικαιώματα και παροχές, για να μπορέσουν να τα φέρουν βόλτα.

Σε όλες τις επαφές που είχαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς επισήμαναν ότι στην σημερινή εποχή, και στην Ελλάδα, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει τη δυνατότητα για λιγότερες ώρες εργασίας, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, με μισθό που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος.

Για να πραγματοποιηθεί, όμως, αυτή η δυνατότητα, το ζήτημα είναι να μην παλεύει η κάθε εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα μόνη της με τα «θεριά» της καθημερινότητας, αλλά όλες μαζί με οργανωμένο και συλλογικό αγώνα να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Οι περιοδείες σε εργασιακούς χώρους θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή σε εμποροϋπαλλήλους της πόλης του Κιλκίς, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε υπηρεσίες του Δημόσιου, καθώς και σε εργοστάσια του νομού.

Σχολιάστε