My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σαν σήμερα έφυγε ο Τσάρλι Τσάπλιν

charlie-chaplin

(Βίντεο: Ο διαχρονικός λόγος του Τσάρλι Τσάπλιν από την ταινία “Ο Μεγάλος Δικτάτορας”.

Charles Spencer είπε Τσάρλι Τσάπλιν γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Walworth μια φτωχή γειτονιά του Λονδίνου γονείς καλλιτέχνες αίθουσα μουσικής. 

Δαπάνησε μέρος του πρώιμη παιδική tossed μεταξύ των θεσμικών οργάνων για τους φτωχούς νέους και μια ζωή φτώχειας και επισφαλή τη μητέρα του στο πλευρό του και ετεροθαλής αδελφός.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση επί σκηνής, όταν ήταν μόλις πέντε χρόνια για να βοηθήσει τη μητέρα του που, λαμβάνοντας μια ξαφνική εξαφάνιση των ψήφων, δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει την απόδοσή του. Υπάρχουν δύο hués από το κοινό.

Σε δέκα χρόνια, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε ένα θίασο του παιδιού χορευτές βρύσης, “Τα οκτώ παιδιά του Lancashire.” Στη συνέχεια για πολλά χρόνια, έπαιζε το ρόλο του μικρού Billy γαμπρός στην παράσταση «Sherlock Holmes”.

Το 1908, υπεγράφη σύμβαση με Φρεντ Karno, τότε impresario μεγάλη βρετανική καμπαρέ, να είναι στο θέατρο. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για Charles να αναγγελθούν. Παίζει σε πολλά skits και παίζει με την Αγγλία, ακόμα και διασχίζει τον Ατλαντικό για να παράγουν τις ΗΠΑ. Κατέκτησε η χώρα έχει εγκατασταθεί εκεί το 1912 και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην οθόνη το 1913 σε μια παραγωγή της Keystone Film Company, υπό την διεύθυνση του Mack Sennett.

Που δημιούργησε το χαρακτήρα του παγκοσμίου φήμης Charlot το 1914 στην ταινία «Kid Auto Αγώνες στη Βενετία” (Kid Auto Αγώνες στη Βενετία).
Σύντομα, έγινε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, και η επανάληψη του χαρακτήρα του Charlie (vagabond την πάπια προσέγγισης, χαρακτηρίζεται από ένα bowler hat πάνω από ένα μαύρο και frisottée μαλλιά, μια mustache να πετούν υπό την μύτη, ένα τριμμένο frock και στενή, παντελόνια φοριούνται πολύ ευρέως και, godillots κουρασμένος και απέραντη, αιώνια badine ζαχαροκάλαμου με το χέρι), χαρακτηριστικά σε περισσότερες από 70 ταινίες: “The Kid”, “The Pilgrim”, “The Gold Rush “,” Le Cirque “,” City Lights “,” Modern Times “, κ.λπ..

Τσάπλιν, με την έλευση του κινηματογράφου μιλούν, θα έχουν δυσκολίες να προσαρμόσει το στυλ από το “Modern Times” υιοθετεί μια πολιτική διάσταση (περιγραφή των παθογόνων γραμμή εργασιών). Σήμανση αυτής της πολιτικής μετάβασης και της χρηστής, “Ο δικτάτορας», ένα πραγματικό αντι-Χίτλερ φυλλαδίων, η χρήση όλων των πόρων της ομιλίας.

Το 1947, Τσάπλιν είχε κατηγορηθεί για κομμουνιστική συμπάθειες από την Επιτροπή των αντι-αμερικανικές δραστηριότητες. Εκτός αυτού, J. Edgar Hoover τον οδηγεί εναντίον ενός έντονου εκστρατεία που του απευθύνονται αναγνωρίζουν την πατρότητα του παιδιού του ενός από τους πρώην κατακτήσεις. Αντιμέτωπος με κατηγορίες ο Τσάπλιν αποφάσισε να πάει στην εξορία. Το 1952, εγκαταστάθηκε στην Ελβετία. Την εξορία έχει σχεδόν σταματήσει την καριέρα του.

Η ταινία του, “Ένας βασιλιάς στη Νέα Υόρκη,” γυρίστηκαν στη Βρετανία το 1957, μαρτυρεί αυτή την περίοδο και είναι ένας σκληρός καταδίκη του σκοταδισμού των McCarthyism.

Την τελευταία του ταινία “Το Countess από το Χονγκ Κονγκ” (1967) είναι μια ήττα τσιμπήματος. Το 1972 έλαβε ένα Όσκαρ αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην κινηματογραφική βιομηχανία. Το 1975 διετέλεσε Ανακηρύχθηκε ιππότης από τη Βασίλισσα της Αγγλίας. Πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου 1977 χωρίς ποτέ να έχει παύσει τη δραστηριότητά της και σεναριογράφος, μουσικός.

stars-celebrites.com

Σχολιάστε