My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ρομποτική στο χωράφι από Κιλκίς

Τρεις 30χρονοι φίλοι φέρνουν τη ρομποτική στο χωράφι, θέλοντας να βοηθήσουν τους αγρότες στις καθημερινές εργασίες, εξοικονομώντας κόστος και χρόνο.

Πιστεύουν πως το μέλλον της γεωργίας περνά μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη και θέλουν να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους σε αυτή τη μετάβαση. Γι΄ αυτό και αποφάσισαν να αναπτύξουν ένα εύκολο στη χρήση αυτόνομο ηλεκτροκίνητο ρομπότ που θα είναι σύντομα σε θέση να βοηθά τους αγρότες στις εργασίες του χωραφιού, εξοικονομώντας τους κόστος και χρόνο και επιτρέποντάς τους να παράγουν υψηλής ποιότητας βιολογικά προϊόντα, με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών. Άλλωστε, η έξυπνη και πράσινη γεωργία είναι το όραμά τους.

Ο Κωνσταντίνος Κανδύλας και ο Πέτρος Κατσιλέρος, που γνωρίστηκαν όταν ήταν φοιτητές στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, δημιούργησαν την Terra Robotics με έδρα το Κιλκίς, βάζοντας τη ρομποτική στο χωράφι, με την πεποίθηση ότι η αυτοματοποίηση θα είναι το μέλλον στον αγροτικό κλάδο. Στην πορεία στην επιχειρηματική τους παρέα ήρθε να προστεθεί και ο Γιάννης Μπακατσής, γεωπόνος και οικονομολόγος, φίλος από το γυμνάσιο με τον Κωνσταντίνο Κανδύλα, ο οποίος εισφέρει με τις εξειδικευμένες του γνώσεις στον γεωργικό κλάδο, ενώ στο team συμμετέχει πλέον και ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, μηχανολόγος μηχανικός, που επιμελείται τη μηχανολογική σχεδίαση του ρομπότ.

Διαβάστε τη συνέχεια στη voria.gr

Σχολιάστε