My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ραντεβού στο Belle Époque με την Τέχνη

Οι προβολές στην κινηματογραφική Λέσχη της Τέχνης συνεχίζονται με την ερωτική κομεντί «Ραντεβού στο Belle Époque» του Νικολά Μπεντός, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στις 8.30 το βράδυ.

Μια χάρμα οφθαλμών ταινία, ευφάνταστη και πρωτότυπη που ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση για να πει μια ιστορία για τη νοσταλγία και την αγάπη και να κερδίσει τελικά την καρδιά μας.

Ο Νικολά Μπεντός επιστρατεύει ένα μαγευτικό καστ, εμβληματικούς, πια, ηθοποιούς της προηγούμενης και της νέας γενιάς του γαλλικού σινεμά για να δημιουργήσει μια σύμβαση όπου η γοητεία του «παλιού» ξεχειλίζει ομορφιά, χιούμορ και ζεστασιά.

Θέλετε να περάσετε ένα βράδυ ως η Μαρία Αντουανέτα; Να προσποιηθείτε ίσως ότι βγήκατε για ποτό με τον Έρνεστ Χεμινγκγουέι; Ή μήπως να επιστρέψετε στην αγαπημένη ανάμνηση από το δικό σας παρελθόν; Ο πολυαγαπημένος Ντανιέλ Οτέιγ, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νικολά Μπεντό (“Κύριος και Κυρία Αντελμάν”), ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν για να ζήσει την στιγμή που του άλλαξε τη ζωή και να θυμηθεί πώς είναι να ζεις πραγματικά.

Η ήσυχη ζωή του 60άρη Βικτόρ ανατρέπεται τη μέρα που ο νεαρός Αντουάν τού προσφέρει μια μοναδική, πρωτοποριακή μορφή ψυχαγωγίας. Χάρη σε έναν μοναδικό συνδυασμό θεατρικών τεχνασμάτων και ιστορικής αναπαράστασης, η εταιρεία του Αντουάν χαρίζει την ευκαιρία στους πελάτες της να επιστρέψουν σε όποια χρονική περίοδο επιλέξουν. Ο Βίκτορ αποφασίζει να ταξιδέψει στη Λυόν του 1974 και να ξαναζήσει την πιο αξέχαστη εβδομάδα της ζωής του: όταν συνάντησε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του 40 χρόνια πριν… Μπορεί, όμως, να νιώσει όπως τότε;

Η ταινία αποτέλεσε επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, εκτός συναγωνισμού.

. Γαλλία, 2020

· Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεντός

· Σενάριο: Νικολά Μπεντός

· Μουσική: Νικολά Μπεντός, Αν-Σοφί Βερσνεγιέν

· Πρωταγωνιστούν: Ντανιέλ Οτέιγ, Φανί Αρντάν, Γκιγιόμ Κανέ, Ντοριά Τιλιέ, Πιερ Αρντιτί

· Διάρκεια: 115 λεπτά

Σχολιάστε