My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

“Πόλεμος εργαζόμενων/διοίκησης”

Για πολεμική εργαζόμενων – διοίκησης Νοσοκομείου Κιλκίς, έκανε λόγο ο Γιώργος Φραγγίδης σε σημερινή (Τετάρτη) συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Στέφανου Διαμαντόπουλου.

Τονίζοντας ότι καταγγελίες για την κατάσταση στο Νοσοκομείο έχουν κάνει όχι μόνο το Σωματείο Εργαζομένων αλλά και ο πρόεδρος των γιατρών, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι “από την όλη διαδικασία δεν πρέπει να μείνει η αντιπαράθεση, χρειάζεται να βγει κάτι θετικό”.

Παράλληλα, ο κ. Φραγγίδης σημείωσε ότι το Νοσοκομείο Κιλκίς έχει επωμιστεί το βάρος της αντιμετώπισης περιστατικών covid χωρίς να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, καθώς και ότι “η αύξηση του προσωπικού που νοσεί με κορωνοϊό ή είναι σε καραντίνα, χτυπάει καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά”.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Σε αντιπαράθεση οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς εν μέσω πανδημίας και δύσκολων καταστάσεων

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένα θέμα ευαίσθητο και δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε πολεμική συμπεριφορά ο ένας απέναντι στον άλλον, τη στιγμή που κινδυνεύουν ζωές. Πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η προστασία της ζωής των συνανθρώπων μας και ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Καταγγελίες για την κατάσταση στο νοσοκομείο και τις ελλείψεις που υπάρχουν, έχουν κάνει όχι μόνο το Σωματείο Εργαζομένων αλλά και ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών. Οι πρώτοι που πρέπει να μιλούν για τα προβλήματα και την κατάσταση στο νοσοκομείο Κιλκίς είναι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Από την όλη διαδικασία δεν πρέπει να μείνει η αντιπαράθεση, χρειάζεται να βγει κάτι θετικό.

Η αύξηση του προσωπικού που νοσεί με κορωνοϊό ή είναι σε καραντίνα, χτυπάει καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά

Είναι αλήθεια ότι το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Κιλκίς που είναι σε καραντίνα ή νόσησε ανέρχεται σε πάνω από 60 άτομα, για την ακρίβεια 65 άτομα μέχρι προχθές. Από το Μάρτιο μέχρι 8 Νοεμβρίου, μπήκαν σε καραντίνα ή νόσησαν 20 άτομα. Από τις 8 μέχρι τέλος Νοεμβρίου έγιναν 45 τα άτομα. Αυτό σημαίνει ότι «χτυπάει» καμπανάκι πως κάτι δεν πάει καλά. Το προσωπικό που εργάζεται με κίνδυνο της ζωής του και προσφέρει τεράστιο έργο, πρέπει να έχει το μέγιστο βαθμό ασφάλειας. Το προσωπικό του νοσοκομείου Κιλκίς είναι εκτεθειμένο, γιατί υπάρχει έλλειψη σε εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας, σε μάσκες, ποδονάρια, ασπίδες, κτλ.

Το νοσοκομείο Κιλκίς έχει επωμιστεί το βάρος της αντιμετώπισης περιστατικών covid, χωρίς να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις

Το νοσοκομείο Κιλκίς είναι το μοναδικό στη Β. Ελλάδα που δεν έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Έχει δύο βασικά προβλήματα, των κτηριακών υποδομών και της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού. Απουσιάζουν κρίσιμες ειδικότητες ιατρών, που στην πανδημία έχουν τον πρώτο ρόλο, όπως πνευμονολόγοι, εντατικολόγοι, λοιμωξιολόγοι, νευρολόγοι. Παρόλα αυτά, επωμίστηκε το τεράστιο βάρος της αντιμετώπισης περιστατικών covid. Όταν ένα νοσοκομείο δεν έχει κατάλληλη οργανωτική δομή, εξοπλισμό και προσωπικό, πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες σοβαρές καταστάσεις; Μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά που θα χρειαστούν λίγο οξυγόνο αλλά αν χρειαστούν ΜΕΘ ή ΜΑΦ, υπάρχει πρόβλημα. Αν βρεθεί κρεβάτι σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, έχει καλώς, αλλιώς, μένουν στο νοσοκομείο Κιλκίς με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Η απουσία κατάλληλων υποδομών, εξοπλισμού και προσωπικού, καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση μιας τόσο δύσκολης κατάστασης και εγκυμονεί κινδύνους. Ασθενείς μπορεί να βρεθούν διασωληνωμένοι σε ένα θάλαμο με έναν αναπνευστήρα, σε συνθήκες που διαφέρουν από μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση θέλει να περνάει το μήνυμα ότι όλα βαίνουν καλώς αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στο νοσοκομείο. Είπαμε ότι δεν υπάρχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι ευθύνες για αυτά είναι διαχρονικές.

Σχολιάστε