My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πως θα τιμηθούν τα 100χρονα της απελευθέρωσης

Τις διεργασίες προετοιμασίας των εκδηλώσεων-δράσεων που θα λάβουν χώρα  το 2013 στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, την συντονισμένη προσπάθεια που επιχειρείται από το Δήμο Κιλκίς για την αρτιότερη οργάνωσή τους μέσα από τις επιδιωκόμενες συνεργασίες και συνέργειες με τοπικούς αλλά και υπερτοπικούς φορείς, καθώς επίσης και το λογότυπο και την ιστοσελίδα του εορτασμού της εκατονταετηρίδας, παρουσίασε η Οργανωτική Επιτροπή “Κιλκίς 1913-2013” την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η εξέχουσα σημασία που αποδίδει η δημοτική αρχή Κιλκίς στο κορυφαίο γεγονός της συμπλήρωσης 100 χρόνων ελεύθερου ελληνικού βίου του Κιλκίς, καθώς και ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τιμηθεί η ιστορική αυτή επέτειος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με συμμέτοχους όλους τους Κιλκισιώτες και τους τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Τόσο ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, όσο και το μέλος της Επιτροπής και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Βούλα Ποζίδου, υπογράμμισαν ότι ο επετειακός αυτός εορτασμός συνιστά μια σημαντική ευκαιρία αφενός για την δυναμική προβολή και την εξωστρέφεια ολόκληρου του Δήμου Κιλκίς, και αφετέρου για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και της εκατονταετούς εξελικτικής πορείας της κοινωνίας του Κιλκίς.  Καταθέτοντας δε το στίγμα του εορτασμού τόνισαν ότι το πνεύμα σχεδιασμού του άπτεται τριών διαστάσεων: της ιστορικής, της εορταστικής και της αναπτυξιακής, με δράσεις και εκδηλώσεις που θα μετουσιώνουν σε πράξη το τρίπτυχο: γιορτάζουμε το παρελθόν, αναδομούμε το παρόν και σχεδιάζουμε το μέλλον.

Με τη σειρά του, ο συντονιστής του έργου κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε στα κρίσιμα στοιχεία διαχείρισης του έργου, όπως η δημιουργία λειτουργικής δομής υποστήριξης του εγχειρήματος, ο  σχεδιασμός και υλοποίηση ελκυστικών και καινοτόμων δράσεων, η αυστηρή τήρηση ρεαλιστικών προϋπολογισμών και χρονοδιαγραμμάτων, η μόχλευση πόρων από τρίτες πηγές, ο ακριβής προσδιορισμός περιεχομένου και λειτουργική μεθοδολογία συνεργασίας με φορείς και φυσικά πρόσωπα, ο άριστος συντονισμός και αξιοποίηση ανθρώπινων και υλικών πόρων, η επιστημονικά επαρκής και πολιτικά ορθή διαχείριση ευαίσθητων ιστορικών δεδομένων, η έμφαση στην ποιότητα, την αισθητική και την ιστορική ακρίβεια, η δημιουργία συστήματος ουσιαστικής συμμετοχής πολιτών / φορέων,  η εφαρμογή τεχνικών διαχείρισης έργων (project management),  η πολυτομεακή και διεπιστημονική προσέγγιση, η διεθνοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών, η επιτυχής σύνδεση του παρελθόντος, με το παρόν και το μέλλον και η πλήρης αξιοποίηση αλλά και εμπλουτισμός ιστορικού αρχείου.

Αναφερόμενος στην προβολή του κορυφαίου αυτού γεγονότος, τόνισε ότι σχεδιάσθηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημοσιότητας το οποίο θα υλοποιηθεί με συνδυασμένη αξιοποίηση όλων των τοπικών και υπερτοπικών ΜΜΕ, καθώς και των σύγχρονων εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, youtube), με τη δημιουργία ενσήματων προϊόντων κ.ά.

Ήδη, όπως είπε, επιλέχθηκε μετά από διαγωνιστική διαδικασία ένα μοντέρνο λογότυπο που εκφράζει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του εορτασμού ενώ έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τους περισσότερους τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη συγκεκριμένου πλαισίου και περιεχομένου συνεργασίας. Τις επόμενες ημέρες, με χορηγία της εταιρείας Ultravision (Λαζαρίδης – Σερασκέρης) που δημιούργησε και το λογότυπο, “ανεβαίνει” στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα των 100 χρόνων Κιλκίς, στη διεύθυνση  www.kilkis2013.gr, η οποία θα αποτελέσει το ισχυρότερο μέσο πανελλαδικής αλλά και διεθνούς προβολής των εκδηλώσεων αλλά και του Κιλκίς προσβλέποντας σε μεγάλη επισκεψιμότητα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι με τη χορηγία -συνεργασία τοπικών Συλλόγων Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών η ιστοσελίδα θα μεταφραστεί σε περισσότερες από 3 ξένες γλώσσες.

Οι επετειακές εκδηλώσεις υπό την ομπρέλα του Δήμου Κιλκίς θα λαμβάνουν χώρα καθόλη τη διάρκεια του 2013, όχι μόνο στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και σε ολόκληρο το δήμο, διευρύνοντας έτσι και χωρικά την έκταση του εορτασμού. Επιπλέον κάποιες επιλεγμένες εκδηλώσεις θα επιδιωχθεί να μεταφερθούν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό, σε χώρες με υψηλή συγκέντρωση απόδημων Ελλήνων.

Η χρηματοδότηση των εκδηλώσεων θα γίνει από συνδυασμένους πόρους του δήμου Κιλκίς, υπουργείων και οργανισμών καθώς και από χορηγίες μέσα από ένα συγκεκριμένο πακέτο χορηγιών. Σε ό,τι αφορά τις σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις και δράσεις αναφέρθηκε ότι έχει ήδη οριστικοποιηθεί η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων όπως:  η διοργάνωση διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου, αθλητικών αγώνων, εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού (ζωγραφική, θέατρο, φωτογραφία, μουσική, κινηματογράφος) βαλκανικής διάστασης, δημιουργία ντοκιμαντέρ, έκδοση ιστορικών λευκωμάτων κ.α.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ενδυνάμωση της ιστορικής μνήμης και συνείδησης και την βελτίωση της ιστορικής γνώσης των νέων με δράσεις όπως η υλοποίηση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία, η δραστηριοποίηση μαθητικών ομάδων εργασίας, η οργάνωση μαθητικών διαγωνισμών κ.ά.

Δελτίο τύπου του Δήμου Κιλκίς 

Σχολιάστε